Icefields Parkway

Icefields Parkway

Icefields Parkway

De Icefields Parkway behoort zonder twijfel tot een van de mooiste routes die we gereden hebben in Canada! We volgden deze toeristische route vanuit Jasper naar Lake Louise. Dit was 235 kilometer puur genieten met heel wat prachtige bezienswaardigheden onderweg. Op deze pagina kan je een fotoverslag vinden van onze rit over deze legendarische route door Jasper National Park.

Bezienswaardigheden langs de Icefields Parkway

Onderweg is het enorm genieten van de natuurpracht met o.a. besneeuwde bergtoppen en bulderende watervallen. Met een beetje geluk kan je ook nog wat beren spotten langs of op de weg! Dit zijn de bezienswaardigheden waar je (in chronologische volgorde) langs komt wanneer je vanuit Jasper vertrekt:

Neem je tijd

Ondanks we ‘slechts’ 235 kilometer moesten rijden van ons hotel in Jasper naar ons hotel in Lake Louise, deden we er een volledige dag over. Eigenlijk hadden we zelfs tijd te weinig om in alle rust te genieten van al dat moois.

Op de Google Map hieronder kan je onze route in detail terugvinden, inclusief de tussenstops die we maakten. Bij de meeste bezienswaardigheden wilden we verder wandelen en meer ontdekken, maar dat ging helaas niet door onze strakke timing. Ben jij nog bezig met de voorbereidingen van je roadtrip door Canada? Voorzie dan zeker voldoende tijd!

Ingang Jasper National Park

Omdat de weg door het Jasper National Park loopt, moet je uiteraard een geldige parkpas hebben. Deze is te koop bij de ingangen of een visitor centre in de parken. Wij kochten onze ‘Parks Canada Discovery Pass’ in het Pacific Rim Visitor Centre op Vancouver Island.

Athabasca Falls

Zo’n 30 kilometer na ons vertrek in Jasper, waren we al bij de Athabasca Falls. We parkeerden onze wagen op de grote parking naast de Icefields Parkway. Vanaf de parking is het slechts 200 meter wandelen tot aan een uitkijkpunt waar de deze gigantische waterval kan bewonderen. Hier verlies je dus weinig tijd om de waterval te bezoeken.

Sunwapta Falls

Vanaf de Athabasca Falls is het zo’n 25 kilometer rijden tot je bij de Sunwapta Falls bent. Ook deze waterval ligt vlak naast de Icefields Parkway, waardoor een bezoek vlotjes kan verlopen. Alles staat goed aangegeven naast de weg, waardoor je haast niet kan missen.

Sunwapta-Falls-locatie

Benzine

Hou er rekening mee dat je niet overal een benzinepomp tegenkomt. Vanaf dit punt ligt het volgende tankstation op 100 km.

Tanken in Canada

Mushroom Peak

Regelmatig stopten we onderweg om het prachtige landschap te bewonderen. Soms wilden we ook gewoon even genieten van de rust en de zuivere lucht. Zo stopten we bijvoorbeeld even bij dit uitzichtpunt op de ‘Mushroom Peak’.

Mushroom Peak Icefields Parkway

Even wat frisse lucht happen tijdens onze rit over de Icefields Parkway.

Reisverslag Icefields Parkway

Tangle Creek Falls

De ‘Tangle Creek Falls’ liggen letterlijk langs de Icefields Parkway of ook wel de Alberta Highway 93 genoemd. Al zou je geen zin hebben om te stoppen, dan nog kan je ze aanschouwen vanuit de wagen. Uiteraard loont het de moeite om er even te parkeren en een kijkje te nemen.

Columbia Icefield Skywalk

Omdat ik gek ben van hangbruggen en Skywalks, stond de Columbia Icefield Skywalk uiteraard ook op ons to-do lijstje. Helaas liep dit wat anders dan gepland. Ik had verwacht dat we onderweg gewoon konden parkeren bij de Columbia Icefield Skywalk en er vervolgens een wandeling over maken, maar dit bleek niet het geval te zijn.

Er is dus geen parking bij de Skywalk zelf en je moet verder rijden tot het Columbia Icefield Discovery Centre, zo’n 6 kilometer verder. Daar kan je vervolgens tickets kopen voor een ‘Skywalk Tour’. Er waren helaas lange wachttijden, waardoor we moesten kiezen tussen de Skywalk doen of andere bezienswaardigheden overslaan. We besloten dan maar om de Skywalk over te slaan.

Columbia Icefield

Zo’n 100 kilometer na ons vertrek in Jasper naderden we het Columbia Icefield. We waren al een hele tijd onderweg en hadden er honger van gekregen.

Culumbia Icefield
Columbia Icefield Parking

Columbia Icefield Discovery Centre

Ondanks dat het onderweg zeer rustig was, stond de parking bij het Discovery Centre compleet vol. Het was even zoeken naar een parkeerplaats, maar niet veel later hadden we een plekje.

Poutine

In het zelfbedieningsrestaurant namen we een pizza en Poutine. Dit laatste is een gerecht bestaande uit friet bedekt met stukjes wrongel (kaas), gedrenkt in jus. Het is een typisch Canadees gerecht dat je zeker eens moet proeven. De lekkerste Poutine aten we in Whistler in de Roundhouse Lodge.

Het uitzicht vanaf het restaurant is adembenemend mooi!

Columbia Icefield bezoekerscentrum

The Athabasca Glacier Trailhead

Met een volle maag begonnen we aan de wandeling richting de gletsjer, of wat er nog van over blijft. Want tijdens de wandeling over het Glacier Trailhead staan er heel wat bordjes waarop je kan lezen tot waar de gletsjer kwam in het verleden. Je wordt er best wel stil van wanneer je ziet met welke snelheid deze massa ijs aan het verdwijnen is.

Columbia Icefield

Xplorers

Onderweg kon onze dochter weer heel wat opdrachten in het Xplorers boekje uitvoeren.

Van Jasper naar Lake Louise

Na ons bezoek aan deze indrukwekkende locatie was het tijd om verder te rijden richting Lake Louise. We hadden nog zo’n 130 kilometer voor de boeg en een aantal tussenstops.

De sprookjesachtig mooie landschappen langs de Icefields Parkway zullen voor altijd in ons geheugen gegrift staan.

Icefields Parkway route
Icefields Parkway route

Mistaya Canyon

Heel wat mooie landschappen verder stopten we op de parking van de Mistaya Canyon. De parkeerplaats ligt vlak naast de Icefields Parkway, de wandeling naar de Canyon duurt zo’n kwartiertje (enkel).

Mistaya Canyon parking
Mistaya Canyon

Wij vonden deze canyon zeker een bezoekje waard.

Mistaya Canyon Icefields Parkway

Verder richting Lake Louise

Nadat we even genoten hadden van dit mooie plekje reden we verder richting onze eindbestemming voor deze dag. Voor we in Lake Louise zouden stoppen, stond er nog één tussenstop op onze lijst: Peyto Lake

Icefields Parkway - van Jasper naar Lake Louise

Peyto Lake

Ons bezoek aan Peyto Lake was een van de vele hoogtepunten tijdens onze rit over de Icefields Parkway. We vonden het zelfs een van de hoogtepunten van onze volledige roadtrip. Wat een mooi uitzicht!

Peyto Lake Icefields Parkway

Vanaf de parkeerplaats is het nog een stukje wandelen over een korte, maar steile weg tot aan het uitkijkpunt. Binnenkort volgt het volledige verslag op deze site.

Peyto Lake Icefields Parkway
Peyto Lake
Peyto Lake Parking
Route van Jasper naar Lake Louise
Route naar Lake Louise
Booking.com
Lake Louise

2 thoughts on “Icefields Parkway

Comments are closed.