Lynn Canyon Suspension Bridge

Lynn Canyon Suspension Bridge

Na enkele dagen op het wondermooie Vancouver Island doorgebracht te hebben, kwamen we terug in de buurt van Vancouver. We bezochten er het Lynn Canyon Park met de gelijknamige hangbrug als een van de belangrijkste trekpleisters.

Lynn Canyon Park

Lynn Canyon Suspension Bridge

’s Morgens wandelden we nog over de Elk Falls Suspension Bridge, waar het opvallend rustiger was dan in het Lynn Canyon Park. Ondanks we pas ’s avonds naar de Lynn Canyon hangbrug wandelden, was het er nog enorm druk. Het is dan ook een populaire excursie vanuit Vancouver.

Lynn Canyon Park

De Lynn Canyon Suspension Brige is 40 meter lang en werd oorspronkelijk gebouwd in 1912. Deze houten hangbrug is net breed genoeg om twee personen elkaar te laten kruisen. De hangbrug ‘zweeft’ ongeveer 50 meter (167 voet) boven de prachtige heldere Lynn Creek en is gelegen tussen een gematigd regenwoud van 616 hectare. Dit openbare park is het hele jaar door geopend en wordt beheerd door het district North Vancouver.

Enkele tips

  • De parkeerplaats kan tijdens piektijden heel snel volzet zijn. Probeer ’s morgens vroeg te gaan of voor sluitingstijd van het park. Wij bezochten dit park op een zondagavond en toen was het er enorm druk.
  • Het oversteken van de brug is slechts het begin van het geweldige avontuur door Lynn Canyon Park. Nadat je de hangbrug bent overgestoken, kan je een paar mooie wandelroutes door het park maken.
  • Een korte wandeling vanaf de Lynn Canyon Suspension Bridge brengt je tot de prachtige Twin Falls. Een korte houten brug kruist de rivier met 2 adembenemende watervallen hieronder.
  • In de zomer sluit het park om 9 PM.
Twin Falls