Elk Falls Suspension Bridge

Elk Falls Suspension Bridge

Elk Falls Suspension Bridge

Na een aangenaam verblijf in de Painter’s Lodge in Campbell River vertrokken we richting Vancouver. Na enkele onvergetelijke dagen op Vancouver Island, zouden we onze roadtrip verder zetten op het vasteland.

Maar eerst hielden we nog een tussenstop in het Elk Falls Provincial Park. Hier zouden we de tweede hangbrug van onze Canadese hangbruggenroadtrip bezoeken: de ‘Elk Falls Suspension Bridge’

Elk Falls Provincial Park

Hangbrug

Naast een donderende waterval en het uitgebreide netwerk van bospaden, is deze hangbrug sinds 2015 een nieuwe toeristische attractie. Deze 64 meter lange hangbrug zweeft 60 meter boven het heldere, snel stromende water in de Campbell River Canyon.

Elk Falls parking

Elk Falls Parking

We parkeerden onze wagen bij de Elk Falls Park Road en volgden vervolgens de wegwijzer richting Elk Falls. (Viewing Area 1.2 km). Vanaf deze plek is het niet ver wandelen tot aan de suspension bridge.

Elk Falls

Het wandelpad slingerde door het bos. Onderweg zagen we heel wat mooie vogels en eekhoorntjes, maar helaas nog steeds geen beer te zien…

Elk Falls Suspension Bridge wandeling

Niet veel later hoorden we het gebulder van de waterval al in de verte.

Elk Falls Suspension Bridge

Het laatste gedeelte van onze korte wandeling liep over een houten trap. Aan het einde van deze trap lag de imposante hangbrug voor ons. Ook het geluid van de waterval werd steeds harder.

Trappen naar de Elk Falls Suspension Bridge

Elk Falls Suspension Bridge

Daar lag ze dan! De tweede hangbrug op onze roadtrip. Omdat we vroeg waren, liepen we er helemaal alleen over. Zo konden we in alle rust genieten van dit natuurschoon. Het was best wel een beetje akelig om boven zo’n machtige waterval te zweven. Soms voelden we de nevel tot op de brug.

Het uitzicht op Elk Falls is duizelingwekkend vanaf de hangbrug terwijl je 60 meter boven het snelle stromende water hangt.

Locatie

De exacte locatie kan je vinden op deze Google Map.

In de buurt van de hangbrug kan je deze metalen trap volgen naar een uitkijkplatform enkele meters lager. Hier kan je de mooie overspanning vanuit een ander perspectief bewonderen.

Uitkijkplatform Elk Falls

Campbell River

Wanneer je in Campbell River logeert is dit park en brug volgens ons zeker een bezoekje waard! Dit Provincial Park ligt op nog geen 10 minuutjes rijden.

Booking.com
Eekhoorntje bij Elk Falls