Welke nationale parken West Amerika?

Welke nationale parken west amerika

Welke parken bezoeken in West-Amerika?

Regelmatig ontvang ik de volgende vraag: “Welke nationale parken moeten we zeker bezoeken tijdens onze rondreis door West-Amerika?” Het is echter niet eenvoudig om daar een antwoord op te geven. Wij maakten ondertussen al 2 roadtrips door West-Amerika en hebben nog steeds niet alle parken bezocht die op ons verlanglijstje staan.

Je zal dus keuzes moeten maken, want tijd ga je sowieso te kort komen! Verder is het ook niet gemakkelijk om andere mensen advies te geven vind ik. Op deze pagina geef ik een overzicht van de parken die ik persoonlijk geweldig mooi vond, maar smaken verschillen nu eenmaal. Ik hoop dat ik je nodige inspiratie kan geven.

1. Yellowstone National Park

Grand Prismatic Spring Yellowstone

Een van mijn favoriete parken die we tot nu toe bezocht hebben is zonder twijfel het Yellowstone National Park. Dit kleurrijke park is puur genieten voor wie net zoals ons van de natuur houdt.

2. Bryce Canyon National Park

Bryce Canyon NP

Een van de nationale parken in de USA die ik zeker terug zou bezoeken is Bryce Canyon National Park. Een wandeling maken tussen de kleurrijke hoodoos was voor ons een onvergetelijke ervaring!

3. Arches National Park

Reisverslag Arches National Park

Nog zo’n nationaal park dat zeker niet op je lijstje mag ontbreken. In Arches National Park kan je prachtige wandelingen maken tussen de meer dan 2000 natuurstenen bogen. Wij volgden er deze mooie trails:

4. Zion National Park

Autostop Zion National Park

Zion National park moet je ook gezien hebben! Alleen al de route door dit populaire nationale park is geweldig mooi!

5. Yosemite National Park

Yosemite National Park was het allereerste nationale park in Amerika dat we bezocht hebben. We hadden al snel door dat we veel te weinig dagen voorzien hadden om van dit park te genieten. We zijn er met spijt in het hart moeten vertrekken met nog heel wat wandelingen op ons to-do lijstje.

Yosemite National Park

6. Sequoia National Park

Een van de dingen die al jaren op mijn bucket-list stond was de General Sherman in het echt zien. Om deze reden brachten we ook een bezoek aan het Sequoia National Park in Californië.

Sequoia National Park bezoeken

7. Rocky Mountain National Park

Tijdens onze tweede roadtrip lag het Rocky Mountain National Park in Colorado op onze route. Hou je van mooie wandelingen in de bergen, bergmeren, bossen, ongerepte natuur,… Dan ga je dit nationale park zeker de moeite vinden!

Wandelen in Rocky Mountain NP

8. Grand Canyon National Park

Eén van de klassiekers die volgens mij zo goed als iedere route aan de Westkust ligt is het Grand Canyon National Park.

Grand Canyon helikopter vlucht

9. Grand Teton National Park

Wanneer Yellowstone op je route ligt neem je natuurlijk ook het Grand Teton National Park mee. Dit geweldig mooie natuurpark ligt naast het legendarische Yellowstone National Park.

Grand Teton National Park

10. Mesa Verde

Mesa Verde National Park is een nationaal park in zuidwest Colorado. De ingang van het park ligt zo’n 15 kilometer ten oosten van de stad Cortez. In het park zijn er bijna 5.000 bekende archeologische vindplaatsen, waaronder 600 klifwoningen. Deze sites zijn enkele van de meest opvallende en best bewaarde in de Verenigde Staten.

Mesa Verde National Park