De kleuren van Yellowstone

Grand Prismatic Spring Yellowstone

De kleuren van Yellowstone

We hebben al verschillende Nationale Parken in de Verenigde Staten bezocht.  Yellowstone National Park is tot nu toe één van de kleurrijkste parken. In totaal verbleven we 5 dagen in dit sprookjesachtig mooie park. Je hebt er regelmatig het gevoel op een andere planeet rond te lopen.

Ons volledige reisverslag kan je hier nalezen:

 

Yellowstone warmwaterbron met blauw water

 

Grand Prismatic Spring

Dit is een van de kleurrijkste plekjes die bezocht hebben in Yellowstone. De warmwaterbron heeft heldere banden van oranje, geel, groen en diepblauwe wateren in het midden van de bron. De veelkleurige lagen krijgen hun tinten van verschillende soorten (hitte-liefhebbende) bacteriën die in het steeds koeler wordende water rond de bron leven. Bekijk hier mijn foto’s van de Grand Prismatic Spring.

Grand Prismatic Spring Yellowstone

White Dome Geyser

De White Dome Geyser spuit een mengsel van water en stoom in de lucht. Een mooie contrast van de witte stoom met de hemelsblauwe lucht.

White Dome Geyser

Sunset Lake

Eén van de vele magische plekjes die we in dit Nationale Park bezochten was ‘Sunset Lake’. Wanneer je de Grand Loop road richting de Old Faithful volgt kom je aan je rechterkant het Black Sand Basin tegen. Hier kan je parkeren en vervolgens een kort wandelingetje maken over het mooie vlonderpad tot aan dit kleurrijke meertje.

Sunset Lake Yellowstone

Brink of the Lower Falls

Vanaf dit uitkijkpunt heb je een mooi uitzicht op de waterval en canyon. Het was gewoonweg prachtig om de gele wanden van de canyon te zien in combinatie met de hemelsblauwe lucht en witte stapelwolken!

Brink of the Lower Falls

Snow Pond

In de ‘Upper Terraces Area’ bij Mammoth Hot Springs kan je deze wit-geel-oranje ‘Snow Pond‘ vinden.

Snow Pond Yellowstone National Park

Sapphire Pool

Nog zon heetwaterbron die haar naam niet gestolen heeft. De saffierblauwe ‘Sapphire Pool‘ is betoverend mooi! 

Sapphire Pool, Wyoming