General Sherman

General Sherman

General Sherman

Een van de dingen die al jaren op mijn Bucket List stond was de General Sherman in het echt te zien.  Deze reuzensequoia (Sequoiadendron giganteum) in het Sequoia National Park sprak al jaren tot mijn verbeelding.

Onderweg naar de General Sherman was ik toch wel een beetje benieuwd of de boom er in werkelijkheid ook zo indrukwekkend groot uit zou zien als in de boekjes. Nadat we de ingang van het Nationale Park voorbij waren, kwamen we langs de baan al enkele mooie exemplaren tegen.

Route door Sequoia National Park

We volgden de weg een parkeerden onze Jeep aan het begin van het Sherman Tree Trail. Dit korte wandelpad brengt je tot bij de legendarische Seqouia.

General Sherman Tree Trail

Sherman Tree Trail

Net zoals in de andere Amerikaanse nationale parken die we tot nu toe bezocht hebben, was ook hier alles piekfijn in orde en zeer goed bewegwijzerd.

Sherman Tree Trail wandeling

Sherman Tree Trail

Het brede wandelpad bracht ons dieper het bos in. In het begin waren er nog maar weinig reusachtige bomen te bespeuren. Naarmate we de General Sherman naderden, kregen we meer grote sequoia’s te zien. De ene nog groter en mooier dan de andere.

Wandeling naar de General Sherman

Nadat we al verschillende enorme Mammoetbomen te zien kregen, zagen we een beetje verder heel wat mensen staan. Daar stond hij dan! De grootste Sequoia ter wereld! Voor alle duidelijkheid: dit is niet de hoogste boom ter wereld of de oudste, maar wel de boom met het grootste volume.

Locatie General Sherman

General Sherman

Zoals te verwachten wilde iedereen (net zoals ons) een foto maken met de Sherman op de achtergrond, of tenminste het deel van deze reus dat je op de foto krijgt. We moesten even onze beurt afwachten en vervolgens konden we onze foto maken. Omdat ik al sinds mijn kindertijd droomde van dit moment, was het toch wel heel bijzonder voor mij om er daadwerkelijk te staan.

Reisverslag General Sherman

Voor we verder wandelden namen we nog plaats op een zitbank vanwaar we een mooi zicht op de General Sherman hadden. Ik wilde niet gewoon snel een foto maken, maar vooral van het moment zelf genieten. Dit zou hoogste waarschijnlijk de enige keer in mijn leven zijn dat ik deze boom kan bewonderen met mijn eigen ogen.

De grootste boom van de wereld

Ik probeerde zoveel mogelijk van dit moment op te nemen met mijn zintuigen. De geur van het bos, de lucht, de geluiden van de vogels en insecten, de warmte van de zon en de frisse lucht,…

Na een tijd genoten te hebben van dit alles wandelden we terug naar de parking. Het einde van een vermoeiende, maar onvergetelijke dag.

De General Sherman

Locatie en praktische informatie

Op onderstaande Google Map zie je de korte wandeling die we maakten van het General Sherman Trailhead tot de General Sherman Tree. Wij wandelden er zo’n 15 minuten op.

Roadtrip

Na ons bezoek aan het Sequoia National Park reden we verder in naar onze volgende bestemming.

Roadtrip Sequioa National Park