Een mooie route door Zion National Park

Zion National Park

Een mooie route door Zion National Park

We hebben ondertussen al heel wat nationale parken in Amerika bezocht, maar de route door Zion National Park behoort zonder twijfel tot een van de mooiere die we tot nu toe gereden hebben. Voor de liefhebbers hebben we een kort fotoverslag van onze rit door Zion NP op deze pagina geplaatst.

Inkom Zion National Park

Zion National Park South Entrance Ranger Station

Onze rit begon bij de zuidelijke ingang van het park.

Route Zion National Park

Zion – Mount Carmel Hwy

De foto’s op deze pagina hebben gemaakt tussen het ‘Zion National Park South Entrance Ranger Station’ en de ‘Zion Mountain Ranch’. Deze laatste locatie was ons overnachtingsadres, een echte aanrader!

In totaal was het zo’n kleine 25 kilometer puur genieten in een sprookjesachtig mooie omgeving.

Ondanks het maar een korte traject was hielden we onderweg regelmatig halt om te genieten van het landschap. Langs de weg zijn er een aantal plaatsen voorzien waar je even aan de kant kan gaan staan zonder het verkeer te hinderen.

Route door Zion National Park

Achter iedere bocht valt er wel iets anders te ontdekken. De weg had zelf ook een opvallende roestbruine kleur, die perfect in de omgeving paste. De combinatie met de knalgele wegmarkering zorgde voor een heel kleurrijke ervaring.

Met de auto door Zion NP

The Zion-Mount Carmel Tunnel

De bouw van deze 1,1 mijl lange tunnel heeft er toe bijgedragen dat het Zion National Park van een afgelegen en zelden bezocht park, een van de meest populaire nationale parken geworden is. De Mt. Carmel-tunnel biedt toegang tot het nationale park vanuit het oosten via een kronkelende weg.

Tunnel Zion National Park

Op de slingerende weg tussen de rode canyon rotsen kom je ook deze korte tunnel tegen.

Tunnels Zion National Park rotsen

Een hemelsblauwe lucht. Rode, witte en bruine rotsen met hier en daar frisse groene naaldbomen. Het is een prachtig kleurenspel!

Scenic Byway Zion National Park

Opgelet: Er is een periode waarin je niet op de Zion Canyon Scenic Drive (dat is nog een andere route) mag rijden met een privé voertuig. Je kan dan gebruik maken van de gratis Zion Canyon Shuttle. Voor meer info kan je best de site van Zion NP raadplegen.

Autostop Zion National Park

Wij bleven dus op de Mount Carmel Hwy, maar zoals je kan zien is het daar ook al geweldig mooi om te rijden.

Mooiste route door Zion National Park

Met een beetje geluk zie je zelfs wat dieren onderweg!

Dieren Zion National Park

Zion Mountain Ranch

We sloten onze rit door Zion NP af met een heerlijke lunch in de Zion Mountain Ranch, waar we de dag nadien ook genoten van een echt Amerikaans ontbijt met zicht op de ranch.

Zion Mountain Ranch Utah

2 thoughts on “Een mooie route door Zion National Park

Comments are closed.