Junior Ranger – met je kids naar Amerika

Junior Ranger Amerika

Met kinderen naar de nationale parken in Amerika.

Wanneer je met kinderen naar de nationale parken in Amerika gaat, moet je zeker eens overwegen om ze deel te laten nemen aan het ‘Junior Ranger-programma’. Dit interessante programma geeft kinderen en gezinnen de gelegenheid om op een unieke manier kennis te maken met de nationale parken. Ze leren er ook hoe ze de parken vandaag en in de toekomst kunnen beschermen.

Junior Ranger

Er zijn momenteel meer dan 200 Junior Ranger-programma’s bij de National Park Service. In elk van deze parken interviewen kinderen de Rangers, nemen ze deel aan opdrachten en beantwoorden ze vragen over het park en de National Park Service. Aan het einde van hun ervaring in het park worden ze beëdigd als Junior Rangers en ontvangen ze een speciaal certificaat en een officieel Junior Ranger-embleem.

Junior Ranger Devils Tower

Hoe kan je deelnemen aan het Junior Ranger programma?

In het Visitor Center van het National Park dat je gaat bezoeken vraag je naar het Junior Ranger Program.  Je ontvangt dan een Junior Ranger Book waarin er verschillende opdrachten staan.  Het aantal en soort van de opdrachten die je kinderen moeten uitvoeren hangt af van hun leeftijd.

Junior Ranger book

Enkele voorbeelden van opdrachten

  • Een mooie wandeling in het park maken en in het Junior Ranger Book aanduiden welke dieren of planten je onderweg hebt gezien
  • Vragen over de geschiedenis van het park beantwoorden
  • Zwerfvuil opruimen (dit tref je gelukkig haast nergens in de parken aan – misschien dankzij al deze Junior Rangers?)
  • Een leerrijke ‘Ranger Talk’ bijwonen en vragen beantwoorden. (Wanneer je aandachtig luistert kan je bijna alle vragen beantwoorden.)
  • Een mooie tekening maken
  • Vragen over de dieren in het park beantwoorden

Yellowstone Junior Ranger

Onze dochter heeft in alle nationale parken en nationale monumenten die we bezocht hebben, deelgenomen aan het Junior Ranger Program. Zonder uitzondering vond ze het overal interessant en leuk. Omdat we 5 dagen in Yellowstone National Park verbleven, heeft ze in dit park heel wat opdrachten kunnen uitvoeren.

Junior Ranger Yellowstone

De temperatuur van de warmwaterbronnen meten was niet alleen heel leerrijk, maar ook nog eens super leuk! Met veel enthousiasme vergeleek ze de temperatuur van de verschillende bronnen.

Temperatuur van warmwaterbronnen Yellowstone

Grand Canyon Junior Ranger

Ook in het Grand Canyon National Park waren er heel wat leuke opdrachten…

Junior Ranger Grand Canyon National Park
Junior Ranger patch

3 thoughts on “Junior Ranger – met je kids naar Amerika

Comments are closed.