Capilano Suspension Bridge

Capilano Suspension Bridge

Capilano Suspension Bridge

Onze rondreis in West Canada stond in het teken van hangbruggen. Ook de Capilano Suspension Bridge in het gelijknamige park mocht uiteraard niet ontbreken op ons lijstje. Na de Top Bridge, de Elk Falls Suspension Bridge en de Lynn Canyon Suspension Bridge was dit de vierde hangbrug op onze roadtrip.

Toeristische trekpleister

Het park is een populaire bestemming en dat merkten we ook later op de dag. Omdat het er soms heel druk kan zijn, besloten we om ’s morgens vroeg te gaan. Zo stopten we 5 minuten voor openingstijd op de parking van dit Canadese hangbruggenpark.

Capilano Suspension Bridge

3735 Capilano Rd

North Vancouver, BC V7R 4J1

www.capbridge.com

We stonden op een zo goed als lege parking, maar de verkeersregelaars op de weg lieten ons al vermoeden dat ze heel wat bezoekers en verkeer verwachten. We kochten een ticket voor de parking en stapten vervolgens richting de ingang van het park.

Capilano suspension bridge parking
Capilano suspension bridge parking

Information

Ook hier waren we een van de eerste bezoekers. Nog geen wachtrijen te bespeuren, waardoor we vlotjes naar binnen konden. De lucht was nog een beetje fris, maar de zon gaf al veel warmte. Het beloofde een prachtige dag te worden!

Information Capilano Suspension Bridge

EST. 1889

De brug werd oorspronkelijk gebouwd in 1889 door George Grant Mackay. Ze was oorspronkelijk gemaakt van henneptouwen met een dek van cederplanken. Ondertussen is ze uiteraard al volledig vernieuwd. Bij de ingang van het park stond dit mooie bord.

Capilano est 1889

Vanaf de inkom stapten we rechtstreeks naar de hangbrug, omdat we erover wilden wandelen voor het te druk werd.

Capilano suspension bridge

Een daar hing de brug dan voor ons! Voor we de 140 meter lange hangbrug overstaken, genoten we nog eerst even van de mooie omgeving. De heerlijke geur van de grote ceder bomen zal ik nooit vergeten.

Capilano suspension bridge

Het was er nog heerlijk rustig, waardoor we alle tijd hadden om te genieten van dit moment. We konden zelfs verschillende keren heen en weer wandelen. Aan de ‘ingang’ van deze brug zijn er trouwens wachtrijen voorzien zoals in de pretparken. Wanneer het druk is kan het zijn dat je moet aanschuiven om op deze brug te geraken.

Capilano suspension bridge

Uiteraard nam ik ook eens een kijkje onder de brug waarover er waarschijnlijk al honderdduizenden mensen gewandeld hebben.

Onderzijde van de hangbrug in Vancouver

Enkele tips en ervaringen

  • Probeer de weekends te vermijden omdat het er dan extra druk is.
  • Ga meteen ’s morgens bij de opening van het park.
  • Koop eventueel je kaartjes online om tijd uit te sparen aan de kassa. (’s middags waren er wachtrijen.)
  • Ga zeker ook een kijkje nemen bij de andere attracties zoals het boomtoppen pad en de Cliffwalk.
  • In de ‘Capilano Trading Post‘ kan je mooie en leuke souvenirs kopen.
  • Wij hadden in dit park een beetje het ‘Efteling’ of ‘Disneyland’ gevoel.
  • Wij vonden dit park zeker een bezoek waard, maar ik kan me inbeelden dat sommige mensen het er te druk of te ‘kunstmatig’ vinden. Met kinderen zou ik het persoonlijk zeker doen.
  • Bij de verschillende attracties staat er een stempel. Ook leuk om met je kids alle stempels te verzamelen als souvenir.
Capilano Trading Post Quality Goods 1953

Locatie Capilano Suspension Bridge