Painter’s Lodge Campbell River – Canada

Painter’s Lodge Campbell River

Painter’s Lodge Campbell River

Gedurende ons verblijf op Vancouver Island logeerden we in verschillende hotels en resorts. Een van de Resorts waar we echt genoten hebben, was het Painter’s Lodge Resort in Campbell River. Het was vooral de rustige ligging en het prachtige uitzicht dat we zo leuk vonden! Op deze pagina een kort fotoverslag van ons bezoek aan deze accommodatie.

’s Morgens wandelden we nog over het prachtige Wild Pacific Trail in Ucluelet en in de vroege avond stopten we op de parking van deze populaire ‘fishing lodge’.

Painters Lodge Campbell River

Na onze lange rit van Ucluelet naar Campbell River keken we uit naar de 2 nachten die we hier geboekt hadden.

Painter’s Lodge Resort

1625 McDonald Rd, Campbell River, BC V9W 4S5

www.painterslodge.com

De inkomhal van het resort straalde meteen de sfeer uit die we verwacht hadden. Het is geen modern hotel, maar er hing een leuk ‘retro’ sfeertje. Dit gaf het juist de charme die wij best wel konden waarderen.

Interieur Painters Lodge Campbell River

Painter’s Lodge – Alan Wylie

Nadat we ingecheckt waren konden we met onze auto naar de blok rijden waar onze kamer zich bevond. We hadden kamer 124 met het naambordje ‘Alan Wylie‘.

Even Googelen leerde mij dat Alan Wylie een veelzijdige kunstenaar is en schildert over verschillende onderwerpen, zoals landschappen, figuren en stillevens. Hij staat bekend om zijn grootse muurschilderingen in openbare en particuliere instellingen in Noord-Amerika en Europa.

Painters Lodge - room 124 Alan Wylie

Painter’s Lodge

Het zal dan ook niet voor niets de ‘Painter’s Lodge’ noemen. Onze kamer was heel ruim en best wel gezellig met zo’n houten plafond. We hadden ook een balkon met een schilderachtig mooi uitzicht.

Painters Lodge - kamer met zicht op het water

Discovery Passage

Onze kamer had zicht op de Discovery Passage. Dit is een kanaal dat deel uitmaakt van de Inside Passage tussen Vancouver Island en de Discovery Islands. Op de achtergrond zagen we de bergen liggen. Wat een rustgevend plekje was dit! Hier hadden we gerust een weekje kunnen blijven…

Room with view - Painters Lodge Campbell
Booking.com
Holland America Line Vancouver Island Inside Passage

Nadat we onze koffers uitgepakt hadden, gingen we een kijkje nemen op de pier die voor het hotel lag. Aan deze pier lagen er verschillende bootjes die gebruikt werden door de vele vissers.

Vissen

We merkten dat het Resort heel populair is bij vissers. De pier is dan ook goed uitgerust met materiaal om de gevangen vis te kuisen en te wegen. In het restaurant van dit hotel kan je dan ook je zelf gevangen vis laten bereiden voor het avondmaal.

Weegschaal voor vissen met haak
Hotel Campbell River Canada
Salon met open haard Painter's Lodge

Aan de waterkant van het hotel ligt er ook een groot terras waar je heerlijk in het zonnetje kan genieten van het mooie panorama.

Terras Painter's Lodge

Painter’s Lodge Breakfast

Zo maakten we ’s morgens dankbaar gebruik van het terras om er te ontbijten. De bediening verliep soms wat chaotisch, maar voor de rest was het genieten op dit mooie plekje.

Ontbijt in Canada

Ontbijt met uitzicht

Collect moments not things. Dat is ons levensmotto en dit was zo’n moment waar we met volle teugen van genoten. De frisse ochtendlucht, het zonnetje dat al lekker warm was, de geur van vers gebakken spek, de rust, het uitzicht,… Heerlijk!

Painters Lodge Breakfast

Vanaf de pier heb je een mooi zicht op het hoofdgebouw van de Painter’s Lodge.

1625 McDonald Rd, Campbell River, BC V9W 4S5, Canada
Vancouver Island hotel Campbell River