Wandeling doorkijkkerk in Borgloon

Wandeling doorkijkkerk in Borgloon

Wandeling doorkijkkerk

Op een zonnige zondagochtend hadden we afgesproken op de parking van het doorkijkkerkje in Borgloon. Het was al een tijdje geleden dat we nog deelgenomen hadden aan een Verrassende Blogwandeling van Verwonderhoekje. We keken er dan ook echt naar uit! Zodra alle deelnemers er waren begonnen we aan onze wandeling richting deze toeristische attractie in Limburg.

Wandeling doorkijkkerk in Borgloon

Vanaf de parking stond alles duidelijk aangegeven. We staken de N79 over en volgden we wegwijzers met de symbooltjes van het doorkijkkerkje en de twijfelgrens.

Landmark Romeinse Villa’s

We namen de oranje route (met het oranje kruis). Ook de groene, blauwe en gele wandeling liepen langs dit smalle paadje richting het doorkijkkerkje.

Wandelingen in Borgloon

De droogte van de voorbije weken was duidelijk merkbaar aan het landschap. Op bepaalde momenten hadden we zelfs een beetje het gevoel in Toscane aan het wandelen te zijn.

Borgloon

Reading between the lines

Aan het doorkijkkerk namen we de tijd om wat foto’s te nemen van dit roestbruine kunstwerk in het Haspengouwse heuvelland ten zuiden van Borgloon

Het geheel is opgebouwd uit horizontale cortenstaalplaten, verbonden door gelaste vierkantige plaatjes en is mooi ingepland in het glooiend Loonse landschap.

Binnenkant doorkijkkerk Borgloon

Herfstwandeling

Officieel was de herfst al begonnen, maar dit zou je helemaal vergeten door de warmte die de zon nog uitstraalde. Alleen door de typische herfstgeuren die je al kon waarnemen, beseften we dat dit seizoen begonnen was. Het was heerlijk wandelen!

Wandelen in Borgloon

De wandelroute liep door een prachtig decor.

Wandeling doorkijkkerk

Wandeling doorkijkkerk

Op de appelbomen naast het wandelpad hingen er nog gele appels te rijpen in de zon. Sommige waren al op de grond gevallen en werden gesmaakt door wespen en andere insecten.

Wandeling doorkijkkerk

Via de heuvels en boomgaarden kwamen we bij het mooie kerkje van Groot-loon, een deelgemeente van de stad Borgloon.

Wandeling doorkijkkerk
Limburgs landschap in Borgloon

Kerkje van Groot-Loon

Het witte kerkje, omringd door een kerkhof, ligt schilderachtig op een heuvel, met deels uitzicht op het vrije veld. Op het kerkhof staan er enkele 17e- en 18e-eeuwse grafkruisen.

Kerkje van Grootloon in Limburg

Schilderachtig

Het mooiste uitzicht heb je naar mijn mening vanaf deze locatie in de Grootloonstraat, die een beetje lager ligt.

Kerk Groot-Loon

Wandelweg aan Romeinse Kassei

We wandelden een klein stukje langs de Grootloonstraat tot aan de stenen kilometerpaal met het nummer 18. Vanaf hier loopt de wandelroute weer door de velden.

Twijfelgrens

Na het doorkijkkerkje kwamen we bij het tweede kunstwerk op onze wandeling. Langs de Romeinse Kassei vind je een houtachtige sculptuur waarin je – enkel wanneer je vanuit de juiste positie kijkt – het woord ‘twijfelgrens’ kan lezen. De twijfelgrens is een kunstwerk van de Belgische beeldend kunstenaar Fred Eerdekens.

Twijfelgrens Borgloon

De fotografen in ons gezelschap gingen uiteraard allemaal op zoek naar de juiste positie om dit kunstwerk op foto vast te leggen.

Mensen die de Twijfelgrens in Borgloon aan het fotograferen zijn

Op onderstaande video zie je het woord ’twijfelgrens’ verschijnen zodra je op de juiste locatie staat.

Heel wat foto’s en een video later begonnen we aan het laatste gedeelte van de wandeling. We hielden nog een korte tussenstop waar ooit een Romeinse villa heeft gestaan en daarna was het tijd om samen iets te gaan eten in Borgloon.

Wandeling doorkijkkerk - Limburgs landschap met op de achtergrond het doorkijkkerkje van Borgloon

De SMAAKfabriek in Borgloon

Bernadet, de persoon achter de ‘Verrassende Blogwandelingen’, wil de deelnemers altijd veel momenten van verwondering schenken. Ook deze keer is ze hier weer in geslaagd, mede door ons kennis te laten maken met de Smaakfabriek. Bekijk hier het fotoverslag van ons etentje bij de Smaakfabriek.

De Smaakfabriek
Stroopfabriek Borgloon