Wat te doen in Banff

Wat te doen in Banff

Wat te doen in Banff

Tijdens onze roadtrip door Canada verbleven we enkele dagen in dit gezellige stadje. Het was onze uitvalsbasis voor een aantal uitstappen in de omgeving, maar ook in Banff zelf was er heel wat te beleven. Op deze pagina geeft ik een overzicht van de bezienswaardigheden die wij bezochten en de activiteiten die we er gedaan hebben.

Wat te doen in Banff
Wat te doen in Banff
Wat te doen in Banff

Banff Avenue

In de hoofdstraat van dit gezellige stadje zijn er veel winkels en restaurants, meer dan genoeg om je enkele uren of zelfs een hele dag bezig te houden. Wij vonden het gezellig om ’s avonds nog eens door deze straat te slenteren.

Wat te doen in Banff
Wat te doen in Banff
Wat te doen in Banff

Wolf Street

Ook in de zijstraten liggen er heel wat leuke restaurantjes en winkeltjes.

Wat te doen in Banff

The Banff Canoe Club

Wil je de mooie natuur in de nabije omgeving ontdekken? Dan is een kanotochtje bij the Banff Canoe Club een echte aanrader! Je kan er een kano of kajak huren of zoals ons kiezen voor een begeleide kanotocht.

Banff Canoe Club
Kajakken in Banff

Vermilion Lakes

De Vermilion Lakes zijn een reeks meren die direct ten westen van Banff in de Canadese Rocky Mountains liggen. De drie meren worden gevormd in de Bow River-vallei, in het Banff National Park. Het gebied leent zich uitstekend voor het spotten van dieren in het wild en te kajakken in een adembenemend landschap. Wij boekten een begeleide kajaktocht via de Bow River naar deze mooie meren.

Banff kano varen

Banff Upper Hot Springs

Baden in rustgevende en herstellende warmwaterbronnen met zicht op de spectaculaire Canadese Rockies. De Banff Upper Hot Springs zijn het hele jaar door geopend. De openingstijden kunnen variëren, dus best even op voorhand de website raadplegen.

Banff Upper Hot Springs

Als je op zoek bent naar een leuk plekje om te relaxen, dan is dit zwembad met natuurlijk warm water een aanrader.

Fairmont Banff Springs Hotel

Wist je dat er ook een ‘spookhotel’ ligt dat in de top 10 van engste spookhotels ter wereld staat? Daar kan je natuurlijk ook eens een kijkje gaan nemen!

Een spookhotel in Canada - Fairmont Banff Springs

Bow Falls

Bow Falls is een grote waterval aan de Bow River. Deze brede en korte waterval situeert zich in de buurt van het Banff Springs Hotel.

Raften

Zoals op heel wat locaties in Canada kan je hier ook raft tours maken.

Beavertails

Gedurende ons verblijf in het mooie stadje gingen we op zoek naar leuke winkels en gezellige restaurantjes. Tijdens onze zoektocht ontdekten we er het onweerstaanbaar heerlijk, ambachtelijk Canadees gebak ‘BeaverTails’.

Beavertails Banff

Lake Minnewanka

Lake Minnewanka een gletsjermeer aan de oostkant van het Nationaal park Banff. Het meer ligt op zo’n 5 kilometer ten noordoosten van de stad Banff. Met een lengte van 28 kilometer is dit het langste meer is binnen de Canadese Rocky Mountains.

Meer info: www.banfflakelouise.com

Lake Minnewanka
Lake Minnewanka Banff

Banff, wat te doen?

Bezienswaardigheden in de buurt

De tips hierboven bevinden zich in het centrum van of in de nabije omgeving. De tips die hieronder volgen liggen wat verder. Meestal bezoek je deze op je route van of naar Banff.

Johnston Canyon

Onderweg naar Banff stopten we bijvoorbeeld bij de Johnston Canyon. We parkeerden onze wagen langs de Bow Valley Parkway, ter hoogte van het beginpunt van het Johnston Canyon Trail.

Johnston Canyon
Johnston Canyon

Moraine Lake

Nog zo’n sprookjesachtig mooie locatie is Moraine Lake. Wij bezochten dit beroemde bergmeer toen we in Lake Louise verbleven, omdat je dan in de buurt overnacht en meer kans hebt om een parkeerplaats te vinden.

Moraine Lake
Moraine Lake

Consolation Lakes

Als je bij Moraine Lake bent, moet je beslist ook de wandeling naar Consolation Lakes maken.

Consolation Lakes
Consolation Lakes

Lake Louise

Je kan ook een uitstap maken naar Lake Louise.

Lake Louise

Peyto Lake

Op zo’n 1 uur en 20 minuten rijden van Banff kan je het prachtige Peyto Lake vinden. Wij stopten er tijdens onze rit over de legendarische Icefields Parkway, omdat je er dan toch langs komt. Vanaf het Peyto Lake Upper Viewpoint genoten we van een van de mooiste panorama’s van heel onze roadtrip door Canada!

Peyto Lake
Peyto Lake