Lake Minnewanka in Banff

Lake Minnewanka in Banff

Lake Minnewanka

Na een voormiddagje relaxen in de Banff Upper Hot Springs reden we naar Lake Minnewanka of het Minnewankameer. Dit is een gletsjermeer aan de oostkant van het Nationaal park Banff. Het meer ligt op zo’n 5 kilometer ten noordoosten van de stad Banff. Met een lengte van 28 kilometer is dit het langste meer is binnen de Canadese Rocky Mountains.

Meer info: www.banfflakelouise.com

Parking Lake Minnewanka

Parking

Zoals bij de meeste bezienswaardigheden die we in Alberta bezochten, was het ook hier vrij druk. Gelukkig was een parkeerplaats vinden niet zo dramatisch als parkeren bij Moraine Lake !

Parking Lake Minnewanka

Na enkele minuten stappen zagen we het grote meer voor ons liggen. Het is een prachtige plek, populair om te picknicken, mountainbiken, wandelen, kanoën, duiken en in de winter te sneeuwschoenwandelen.

Parking Lake Minnewanka

Black Anchor

We hadden honger gekregen van in het warme water van de hot springs te zwemmen. Daarom besloten we eerst een kleine snack te eten voor we aan onze wandeling begonnen.

Pizza Lake Minnewanka

Het werd een eenvoudige pizza, maar met de dressings en groenten erbij was het best wel lekker.

Relaxen bij Lake Minnewanka

Na een mooie wandeling langs de oevers van het meer namen we plaats in de relaxstoelen op een vlonder. Dat was genieten van de frisse berglucht en de zon!

Lake Minnewanka
Lake Minnewanka boten
Lake Minnewanka boot
Lake Minnewanka
Lake Minnewanka ticket office
Lake Minnewanka steiger

BeaverTails

Na een leuke namiddag bij Lake Minnewanka reden we terug naar Bannf, waar we lekkere gebak ‘BeaverTails‘ zouden gaan eten.

1 thought on “Lake Minnewanka in Banff

Comments are closed.