Lake Moraine Parking

Lake Moraine Parking

Als er één ding niet leuk is aan het sprookjesachtig mooie Lake Moraine in Alberta, dan is het een parkeerplaats zoeken. In deze blogpost deel ik onze ervaring met parkeren (in de maand juli) bij dit fel turquoise gekleurde bergmeer.

Lake Moraine

Beperkte parkeergelegenheid bij Lake Moraine

Parkeren bij dit beroemde bergmeer is altijd een gok. Wanneer je niet ‘s morgens vroeg gaat (en dan bedoel ik héél vroeg), dan heb je veel kans om geen parkeerplaats te vinden. Zodra de parking volzet is sluit men de weg richting dit meer af. De enige optie is dan omkeren en terugrijden.

Waar parkeren Lake Moraine Alberta
Zelfs om 7AM was de parking van Lake Moraine al volzet…

De wegversperring gaat soms even open zodra er terug vrije parkeerplaatsen zijn, maar dan moet je een beetje geluk hebben.

Een alternatief is je wagen op de ‘Lake Louise Park and Ride’ te parkeren en vervolgens de bus naar Lake Moraine of Lake Louise nemen. Ook dit laatste meer kampt met hetzelfde parkeerprobleem, zelfs al is de parking daar vele malen groter.

Overflow parking Lake Moraine / Lake Louise

Lake Louise Park and Ride

Op dit kaartje kan je de exacte locatie vinden van deze parking.

Early Bird Shuttle to Moraine Lake

Wij namen het zekere voor het onzekere en besloten om 6AM naar de ‘Lake Louise Park and Ride’ te rijden. Daar konden we met de ‘Early Bird’ shuttle rechtstreeks naar Moraine Lake. Blijkbaar waren we niet de enige met dit idee. Ondanks het vroege uur kwamen er heel wat auto’s aangereden.

We kochten een ticket en namen vervolgens plaats in de wachtrij. Niet veel later zaten we op de schoolbus richting Lake Moraine. Het was wel een leuke ervaring om eens een ritje te maken in zo’n echte schoolbus, die haast uit een film of televisieserie leek te komen.

Tarieven

Hieronder de prijzen die we in 2019 betaalden:

 • Adult: $8
 • Senior (over 64): $4
 • Youth (under 18): $4
 • Child (under 6): Free
 • Payment is by credit or debit card only.
Early Bird Moraine Lake
Ons Early Bird ticket naar Moraine Lake
Park and Ride Lake Louise and Moraine Lake
Zoals op de meeste plaatsen in Canada staat iedereen braafjes in de wachtrij.

Tijdens onze rit over de bergweg richting ‘Instagram Lake’ zagen we dat de weg ernaartoe al afgesloten was. ‘Parking Full’ stond er te lezen. Maar goed dat we voor de shuttle gekozen hadden. Bestuurders die de gok gewaagd hebben werden teruggestuurd en moesten helemaal terug naar beneden.

Bus naar Moraine Lake
In een coole schoolbus richting Lake Moraine

Een 20-tal minuten na het vertrek stopten we op de parking van Moraine Lake. De vriendelijke chauffeur liet ons weten dat we op dezelfde locatie de bus terug konden nemen.

Parking Moraine Lake
Het was nog fris toen we omstreeks 7AM stopten op de parking van Lake Moraine
Lake Moraine Shuttle Bus

Goed om weten

 • Meer info over de Park and Ride + Shuttle bus: www.pc.gc.ca
 • Moraine Lake Shuttle Bus Schedule: www.morainelakeshuttle.ca
 • Je kan de shuttle alleen met de creditcard betalen (juli 2019)
 • Als je berenspray meeneemt moet je deze veilig opbergen in je rugzak
 • Voor de shuttle terug kan het soms druk zijn, waardoor er kans is dat je even moet wachten op de volgende rit. Hou er dus rekening mee wanneer je ergens op een bepaald uur moet zijn.
 • Er bestaan ook tickets waarbij je Lake Moraine en Lake Louise kan combineren
Tussen 9u20 en 17u20 vertrekt er om de 15 minuten een bus richting de Park and Ride parking.

Moraine Lake

Uiteraard is het parkeren bij Moraine Lake maar bijzaak. Eenmaal daar kan je genieten van dit sprookjesachtig mooie stukje natuur. Wij maakten er een mooie wandeling naar Consolation Lakes. Binnenkort kan je op mijn site het volledige verslag nalezen.

2 thoughts on “Lake Moraine Parking

Comments are closed.