Vermilion Lakes in Banff

Vermilion Lakes in Banff

Vermilion Lakes in Banff

De Vermilion Lakes zijn een reeks meren die direct ten westen van Banff in de Canadese Rocky Mountains liggen. De drie meren worden gevormd in de Bow River-vallei, in het Banff National Park. Het gebied leent zich uitstekend voor het spotten van dieren in het wild en te kajakken in een adembenemend landschap. Wij boekten een begeleide kajaktocht via de Bow River naar deze mooie meren.

Banff Canoe Club

The Banff Canoe Club

Tijdens ons verblijf in Banff zochten we op het internet naar een leuke locatie om te kajakken. Zo kwamen we als snel op de site van The Banff Canoe Club uit en dit sprak ons enorm aan.

We kozen voor een kajaktocht in de ochtend. De vriendelijke gids leerde ons leuke feiten over de leefgebieden, het gedrag en natuurbehoud van dieren. Onderweg genoten we van het peddelen over de schilderachtige Bow River terwijl we onze ogen open hielden om wat wildlife te spotten.

Beverdam

Nadat we onder de spoorwegbrug door waren moesten we met onze kajak over een ‘verse’ beverdam. Op de foto hieronder zie je (als je goed kijkt) het resultaat van een ijverige bever. Omdat we bleven hangen met onze kajak, moest onze gids even het water in om de kajaks over deze dam te duwen. Hij wist ons meteen ook te vertellen dat het hier vol bloedzuigers zat 🙂

Vermilion Lakes

De rest van onze kajaktocht verliep vlotjes en uiteindelijk kwamen we bij de ‘Vermilion Lakes’. Wat was het hier mooi en rustig! Het water leek wel een spiegel waarin de bergen zich prachtig weerspiegelden.

Kajakken in Banff

Het was echt heerlijk om te kajakken op deze meren in de buurt van Banff! Het was er veel minder toeristisch dan bij Lake Louise of Moraine Lake en ook nog eens een pak goedkoper.

1 thought on “Vermilion Lakes in Banff

Comments are closed.