Johnston Canyon

Johnston Canyon

Johnston Canyon

Onderweg naar Banff stopten we bij de Johnston Canyon. Ook hier was het opvallend drukker dan de voorbije dagen in Jasper National Park. We parkeerden onze wagen langs de Bow Valley Parkway, ter hoogte van het beginpunt van het Johnston Canyon Trail.

De wandeling leidt je door de diepten van de kloof, over brede paden en smalle bruggen naar de Lower Falls en naar de spectaculaire 30 meter hoge Upper Falls.

Coffee

In het begin van de wandeling kom je dit leuke huisje tegen waar je een tas koffie of wat snacks kan verkrijgen.

Johnston Canyon Trail

Het wandelpad kronkelt tussen de kloof en hangt tegen de rotsen.

Lower Falls

Na een kort stukje wandelen, kwamen we bij de Lower Falls. Het was er blijkbaar aanschuiven om een foto te kunnen maken van deze waterval. Wanneer je over het brugje wandelt, kan je door een ’tunnel’ in de rots dicht bij de waterval geraken. Omdat we geen nood hadden aan een selfie op dat fotogenieke plekje, besloten we maar om verder te wandelen naar de upper falls.

Op de foto hierboven zie je iedereen braafjes aanschuiven om een selfie te kunnen maken. Wij wandelden rustig verder naar de upper falls.

Upper falls

Niet veel later waren we bij de upper falls en ook hier was het opnieuw aanschuiven geblazen. Om deze watervallen te zien, konden we helaas niet anders dan geduldig in de lange rij te gaan staan. Een groot geluk dat iedereen heel gedisciplineerd aanschoof. De rotswand rechts van ons (foto onder) deed me een beetje terugdenken aan de Snow Pond in Yellowstone National Park.

Na een dik half uur wachten was het eindelijk onze beurt om wat foto’s te maken van deze waterval. Met een lange rij wachtenden achter ons, was er helaas niet veel tijd om te genieten van dit natuurschoon.

Voor een uniek perspectief wandel je vanaf deze locatie nog 265 m verder naar het uitkijkpunt bovenaan de bovenste watervallen. Daar staat er ook veel minder volk waardoor je de watervallen wel rustig kan aanschouwen.

1 thought on “Johnston Canyon

Comments are closed.