Een prachtige wandeling naar Consolation Lakes

Consolation Lakes

Consolation Lakes

Vanaf het wereldberoemde Moraine Lake, nabij Lake Louise in Banff National Park, zijn de twee kleine en ongerepte Consolation Lakes toegankelijk via een korte, gemakkelijke wandeling van 2,9 km (1¾ mijl). In tegenstelling tot het populaire Moraine Lake, waren er haast geen wandelaars die naar deze sprookjesachtig mooie bergmeren trokken.

Trail To Consolation Lakes
Consolation Lakes wandeling

Group Acces is recommended

Bij het beginpunt van de wandeling zagen we dit bord staan. In groep wandelen was niet verplicht, maar wel sterk aangeraden. We besloten om even te wachten tot er nog wat wandelaars voorbij zouden komen. Het gaf ons gewoon een veiliger gevoel om deze wandeling in groep te kunnen doen. We hadden dan ook geen ‘bear spray‘ bij.

Consolation Lakes Group Access is recommended

We moesten toch wel een kwartiertje wachten tot we enkele wandelaars in de verte zagen aankomen. Het was een gezin van 3 en ze kwamen uit Nederland. Ook zij zagen het wel zitten om samen richting Consolation Lakes te wandelen. Het klikte meteen tussen de kids en we begonnen na een aangename kennismaking aan de prachtige wandeling.

Consolation Lakes wandeling

Het rotsachtige pad kronkelt tussen grote rotsblokken. De uitzichten onderweg waren subliem! We hadden onderweg een leuk gesprek met onze medewandelaars en deelden heel wat vakantietips en ervaring uit.

De wandeling bracht ons over enorme rotsblokken, langs mooie trappen en door schaduwrijke bossen.

Consolation Lakes

Aan het einde van het bospad zagen we een grote open ruimte voor ons. Daar lagen de meertjes! We waren zo goed als alleen op dit adembenemend mooie plekje.

Consolation Lakes

Alles zag er zo ongerept en puur uit. Dit was genieten met de hoofdletter ‘G’.

Banff National Park Consolation Lakes

Nog onder de indruk van dit natuurschoon begonnen we aan onze wandeling terug.

tussen de rotsen wandelen richting Moraine lake