Pacific Rim Visitor Centre

Pacific Rim Visitor Centre

Onze eerste roadtrip door Canada begon met een bezoek aan het legendarische Vancouver Island. We hadden er al veel over gelezen en het voelde dan ook best wel bijzonder toen we er eindelijk waren. Een van onze eerste stopplaatsen was het Pacific Rim Visitor Centre, waar we ons informeerden over de fantastische wandelingen in de omgeving van Tofino en Ucluelet.

2791 Pacific Rim Hwy, Ucluelet, BC V0R 3A0, Canada

discoverucluelet.com
Pacific Rim Visitor Centre parking
Visitor Centre Ucluelet

Pas Nationale Parken Canada

Naast wat plannetjes en brochures kochten we er ook een ‘Parks Canada Discovery Pass‘. Met deze pas heb je gedurende 12 maanden een onbeperkte toegang op meer dan 80 plaatsen die doorgaans een toegangsprijs vragen.

Pas nationale parken Canada

Welcome to Pacific Rim Visitor Centre

Na ons bezoek aan het bezoekerscentrum reden we verder in de richting van Tofino, waar we een kijkje namen bij het Kwisitis Visitor Centre. Hier haalden we een boekje met het ‘Xplorers program for kids‘, dit is vergelijkbaar met het Junior Ranger Program in de Amerikaanse nationale parken.

Meer info over het Pacific Rim National Park Reserve: www.pc.gc.ca/en/pn-np/bc/pacificrim

Pacific Rim Visitor Centre, Pacific Rim Highway, Ucluelet, Brits-Columbia, Canada

Tofino

Nadat we onze Discovery Pass aan de achteruitkijkspiegel bevestigd hadden, reden we over de Pacific Rim Highway in de richting van Tofino.

Highway 4 op Vancouver Island richting Tofino
Highway 4 Vancouver Island

Rainforest Trail

Onderweg naar Tofino stopten we bij het Rainforest trail, een populaire wandeling door een regenwoud langs de westkust van Vancouver Island.

Vlonderpad Regenwoud Tofino
Booking.com

4 thoughts on “Pacific Rim Visitor Centre

Comments are closed.