Little Qualicum Falls Provincial Park

Little Qualicum Falls Provincial Park

Na ons bezoek aan het Top Bridge Park en de Goats on Roof – Old Country Market reden we verder over de Alberni Senic Highway richting Port Alberni en Tofino. Onderweg stopten we even bij het Little Qualicum Falls Provincial Park om er een korte wandeling te maken.

Ingang Little Qualicum Falls Provincial Park

Locatie

We volgden de Little Qualicum Fall Road tot aan het einde, waar er een kleine parking was. Vlakbij de parking is er ook een mooie picknickplaats met diverse banken tussen de bomen.

Lower Falls - Little Qualicum Falls Provincial Park

Vanaf de parking namen we eerst de wandeling naar de Lower Falls. Deze daalt een stukje door de bossen naar een brugje over de Little Qualicum River.

Brug over de Little Qualicum River

We staken de brug over en genoten van het mooie uitzicht op dit riviertje en watervalletje. In vergelijking met de watervallen die we later op onze roadtrip nog te zien zouden krijgen, was dit maar een kleintje.

Wandelen in het Little Qualicum Falls Provincial Park

Klein of groot, maakt niet uit. De natuur in Canada is gewoonweg overal groots! Dit was nog maar de eerste dag van onze roadtrip en het zou alleen maar mooier en indrukwekkender worden…

Little Qualicum Falls Provincial Park

We volgden het wandelpad aan de overkant van het Little Qualicum Riviertje naar omhoog.

Lower Falls - Little Qualicum Falls Provincial Park

Dit bracht ons via een schaduwrijk pad naast de rivier naar de Upper Falls. Tijdens de wandeling zagen we ook dat er heel wat bomen omgewaaid waren. We lazen dat er in de afgelopen winter een sterke storm was, die ongeveer 300 bomen in het park vernield heeft. De storm heeft verder ook aanzienlijke schade aan verschillende faciliteiten in het park veroorzaakt.

Upper Falls - Little Qualicum Falls Provincial Park
Upper Falls - Little Qualicum Falls Provincial Park
Trappen richting de picknickplaats

Little Qualicum Falls

Aan het einde van deze korte wandeling reden we verder naar onze volgende bestemming: MacMillan Provincial Park

1 thought on “Little Qualicum Falls Provincial Park

Comments are closed.