Rainforest Trail Tofino – Loop A

Rainforest Trail Tofino

Gedurende ons verblijf op het magnifieke Vancouver Island maakten we een aantal mooie wandelingen. Onderweg naar Tofino hielden we halt bij het Rainforest Trail om er een korte wandeling door het regenwoud te maken.

Loop A 1.1 km - wandelingen in Tofino

Het schilderachtige Rainforest Trail, gelegen in het Pacific Rim National Park, is een van de populairste wandelpaden in het gebied Tofino-Ucluelet. Het pad heeft twee routes, een aan elke kant van de Pacific Rim Highway.

Rainforest Trail Loop A en B

Wanneer je richting Tofino aan het rijden bent, ligt Loop A rechts van de snelweg. Loop B ligt aan de overzijde – de westkant – van Highway 4, en begint achteraan de parkeerplaats.

Beide paden zijn ongeveer een kilometer lang en leiden je via een lang vlonderpad met heel wat trappen en brugjes door het dichte gebladerte van het regenwoud. De eerste meters hoor je nog het geluid van de voertuigen die over de Highway rijden, maar al vrij snel kan je genieten van de rust en heerlijke geur van de oude bossen.

Rain Forest Trail Tofino

Wandelen over de Boardwalks

We volgden de verhoogde boardwalks door het weelderig regenwoud. Na bijna iedere bocht had ik een wow-moment. Wat was het hier mooi!

Vlonderpad Regenwoud Tofino

Majestueuze bomen

Wanneer je langs de majestueuze bomen aan het wandelen bent, besef je pas hoe mooi en groots de natuur is! Neem zeker eens plaats in deze rode stoelen om te genieten van de sprookjesachtig mooie omgeving.

Pacific Rim National Park Tofino
Even relaxen en met de ogen dicht luisteren naar de geluiden van het regenwoud…
Wandelen Tofino

Trap op en trap af. Het vlonderpad brengt je langs grote varens, bemoste bomen, beekjes,… Deze wandeling mocht nog uren blijven duren voor ons! Gelukkig wisten we dat aan het einde van deze loop er nog een tweede trail op ons lag te wachten.

Locatie Rainforest Trail Tofino

900 meter

Onderweg zie je markeringen die aangeven hoeveel meter je al gewandeld hebt. Bij het zien van deze markering wisten we dat we bijna aan het einde van deze gave wandeling waren.

900 meter markering Rainforest Trail
Booking.com