Hangbruggen in Canada 🇨🇦

Hangbruggen in Canada

Hangbruggen in Canada

Heb je geen idee welke route je kan volgen voor je roadtrip langs de Westkust van Canada? Wij stelden onze eigen route samen met het thema ‘hangbruggen’. Ik ging op zoek naar verschillende hangbruggen in Canada en stippelde vervolgens een route tussen deze bruggen uit. Het leuke is dat je hierdoor ook op locaties komt die je anders waarschijnlijk niet zou bezoeken. Op deze pagina kan je een overzicht van de verschillende bruggen vinden, in chronologische volgorde van onze route.

1. Top Bridge Park

Voor de eerste hangbrug trokken we van Vancouver naar Vancouver Island. Het Top Bridge Regional Trail verbindt het provinciale park Rathtrevor Beach met Top Bridge Crossing, een prachtige hangbrug die de Englishman River overspant.

Hangbruggen in Canada

2. Elk Falls Suspension Bridge

Naast een donderende waterval en het uitgebreide netwerk van bospaden, is deze hangbrug sinds 2015 een nieuwe toeristische attractie. Deze 64 meter lange hangbrug zweeft 60 meter boven het heldere, snel stromende water in de Campbell River Canyon.

3. Lynn Canyon Suspension Bridge

De Lynn Canyon Suspension Brige is 40 meter lang en werd oorspronkelijk gebouwd in 1912. Deze houten hangbrug is net breed genoeg om twee personen elkaar te laten kruisen. De hangbrug ‘zweeft’ ongeveer 50 meter (167 voet) boven de prachtige heldere Lynn Creek en is gelegen tussen een gematigd regenwoud van 616 hectare. Dit openbare park is het hele jaar door geopend en wordt beheerd door het district North Vancouver.

4. Capilano Suspension Bridge

De Capilano Suspension Bridge werd oorspronkelijk gebouwd in 1889 door George Grant Mackay. Ze was oorspronkelijk gemaakt van henneptouwen met een dek van cederplanken. Ondertussen is ze uiteraard al volledig vernieuwd. Bij de ingang van het park stond dit mooie bord.

5. Treetops Adventure Capilano

Het Treetops Adventure is een serie van zeven hangbruggen bevestigd aan acht Douglas-sparren van 30 ton en ongeveer 250 jaar oud. Het innovatieve en bekroonde Treetops Adventure werd gebouwd in 2004 en is ontworpen om de voortdurende groei van de majestueuze bomen mogelijk te maken.

6. Cliff Walk Capilano

Deze spectaculaire ‘klifwandeling’, geopend op 3 juni 2011, bestaat uit een reeks onopvallende vrijdragende loopbruggen die uit de granieten rotswand boven de Capilano-rivier steken.

7. Sky Pilot Suspension Bridge

De Sky Pilot hangbrug is ongeveer 100 meter lang en biedt een fantastisch uitzicht van 360 graden over het gebied.

8. Cloudraker Skybridge

De Cloudraker Skybridge in Whistler overspant 130 meter tussen de Whistler Peak en de West Ridge, hoog boven Whistler Bowl.

9. Maligne Canyon Fifth Bridge