Treetops Adventure Vancouver

Treetops Adventure Vancouver

Treetops Adventure Vancouver

Het Treetops Adventure in Vancouver was zonder twijfel een van de mooiste boomtoppenpaden die we tot nu toe bezocht hebben. Op deze pagina vind je een kort fotoverslag van deze fantastische wandeling tussen de boomtoppen. Het mooie Capilano Suspension Bridge park ligt trouwens op slechts 10 kilometer van Vancouver stad. Ideaal voor een excursie vanuit deze stad in de provincie British-Columbia.

Treetops Adventure Vancouver

www.capbridge.com/explore/treetops-adventure/

Capilano Suspension Bridge Park

Na onze wandeling over de Capilano Suspension Bridge stapten we verder richting de volgende ‘attractie’ in het natuurpark. Een boomtoppenpad waar je, net zoals de eekhoorns, kan genieten van een mooi perspectief van het regenwoud aan de westkust. Onderweg zagen we enkele hangbruggen verschijnen in het bos.

Boomtoppenpad in Capilano Suspensionbridge Park

Hangbruggen

Het Treetops Adventure is een serie van zeven hangbruggen bevestigd aan acht Douglas-sparren van 30 ton en ongeveer 250 jaar oud. Het innovatieve en bekroonde Treetops Adventure werd gebouwd in 2004 en is ontworpen om de voortdurende groei van de majestueuze bomen mogelijk te maken.

Treetops Adventure Vancouver

De uitkijkplatforms zijn bevestigd aan een innovatief boomkraagsysteem dat verstelbaar en verplaatsbaar is zonder dat er spijkers of bouten in de Douglas-sparren dringen.

Een trap gaf ons toegang tot dit mooie pad tussen de boomtoppen. Je zit er vrij snel op een mooie hoogte waardoor je een heel ander zicht krijgt op dit mooie regenwoud.

Hangbruggen tussen douglas bomen
Treetops adventure Vancouver

33 meter boven de grond

Sommige bruggen reiken tot 33 meter boven de grond. Als je dan naar beneden kijkt, besef je pas goed hoe groot deze bomen zijn. Kijk je op dezelfde plaats omhoog, dan lijken ze nog reusachtig groot!

Boomtoppenpad in Canada
Boom knuffelen in Canada

Op zo’n platform heb je de kans om de enorme bomen eens te omarmen. Je kan ze uiteraard niet vergelijken met de General Sherman, maar wij vonden het toch prachtige bomen.

Treetops adventure Capilano Suspension Bridge

Wat ik zeker niet zal vergeten is de heerlijke geur die er in het bos hing.

Treetops Adventure Vancouver

3 thoughts on “Treetops Adventure Vancouver

Comments are closed.