Cliff Walk Capilano

cliff walk capilano

Cliff Walk Capilano

Cliff Walk Capilano – Plan je een bezoek aan het Capilano Suspension Bridge Park? Dan moet je zeker ook een wandelingetje over de ‘Cliffwalk’ maken. Wij bezochten het mooie hangbruggenpark in de zomer van 2019. Op deze pagina kan je een kort fotoverslag vinden.

Cliff Walk Capilano

Na de Capilano Suspension Bridge en het Treetops Adventure was het tijd om eens over de spectaculaire Cliffwalk te wandelen. Dit is een attractie van het Capilano Suspension Bridge Park in Vancouver. Deze spectaculaire ‘klifwandeling’, geopend op 3 juni 2011, bestaat uit een reeks onopvallende vrijdragende loopbruggen die uit de granieten rotswand boven de Capilano-rivier steken.

Cliff Walk Capilano

Cliffwalk

Wij bezochte dit park ’s morgens vroeg om de drukte te vermijden. Omdat het zo dicht bij de stad Vancouver ligt, is het een populaire daguitstap vanuit deze stad in British Columbia. En dat merk je zelfs aan de infrastructuur in het park. De toegangen van de verschillende ‘attracties’ zijn voorzien van wachtrijen zoals in de meeste pretparken.

Zodra het wat drukker wordt, moet je aanschuiven om er een wandeling over te kunnen maken. Wij hadden geluk en hadden de Cliffwalk voor ons alleen! Wandel je even mee?

We namen een wenteltrap om bij het eerste gedeelte van de Cliffwalk te geraken. Vanaf de eerste meters was het genieten van het mooie traject!

Cliff Walk Capilano

Het was best wel bijzonder om over dit ‘zwevende’ gedeelte naast de steile rotswand te lopen. Op de loopbruggen en trappen onderweg zijn er houten planken gemonteerd, waardoor het aangenaam wandelen is.

Cliff Walk Capilano

Stempel Cliffwalk

Aan de uitgang van de Cliff Walk kan je een stempel plaatsen als souvenir. In het park kan je trouwens een aantal van deze stempelposten vinden. Altijd leuk als je kinderen bij hebt.

2 thoughts on “Cliff Walk Capilano

Comments are closed.