Terrassen aan het Gardameer met een adembenemend uitzicht

Terrassen aan het Gardameer

Terrassen aan het Gardameer

Kan jij ook zo genieten van een een terrasje met een mooi uitzicht? Op deze pagina geef ik je wat inspiratie voor terrassen aan het Gardameer met een fantastisch uitzicht over de omgeving.

In dit artikel heb ik het dus niet over wat er op de menukaart te vinden is of hoe de keuken is. Deze terrassen doe je voor het uitzicht.

Funivia Monte Baldo

Een van de hoogst gelegen terrassen die ik bezocht heb, ligt naast het bergstation van de Funivia Monte Baldo. Het zal je dan ook niet verwonderen dat je hier een spectaculair uitzicht over het Gardameer hebt. Bij helder weer kan je kilometers ver kijken!

Hou er rekening mee dat het hier heel wat frisser kan zijn dan aan het meer.

Baita dei Forti

De chalet Baita dei Forti ligt vlak naast het bergstation van de kabelbaan op de Monte Baldo. Vanuit de eetzaal heb je een geweldig mooi uitzicht over de omgeving.

Rifugio Telegrafo

Een van de terrassen die we nooit meer zullen vergeten, ligt bij de Rifugio Telegrafo op de Monte Baldo. Na een prachtige wandeling van Prada naar deze berghut konden we onze dorst lessen op dit terras met een betoverend mooi panorama over de bergtoppen en het Gardameer.

Zonsondergang

We genoten er niet alleen van een drankje op het terras. We bleven er ook overnachten zodat we een zonsondergang vanaf de Monte Baldo konden meemaken. Het werd een bijna magisch moment dat we nooit meer zullen vergeten. Dit was zonder twijfel een van de mooiste zonsondergangen die we ooit zagen.

Zonsondergang Monte Baldo

Griezel terrassen aan het Gardameer

Aan de westoever van het meer bezochten we ook al enkele terrassen met een fantastisch uitzicht. Zo heb je er hotel Paradiso met het bekende ‘griezelterras’. Dit terras ‘zweeft’ boven een steile afgrond waardoor het best wel even schrikken is wanneer je over de reling naar beneden kijkt!

Hotel Paradiso

Viale Europa, 19

25010 Tremosine BS, Italië

terrazzadelbrivido.it
Griezel terrassen aan het Gardameer

Ristorante Miralago in Tremosine

In de buurt van het ‘Terrazza del brivido’ heb je nog een gelijkaardig terras liggen. Bij hotel Miralago kan je ook genieten van een indrukwekkend uitzicht over het Gardameer.

Hotel Ristorante Miralago

Piazza Arturo Cozzaglio, 2

25010 Tremosine BS, Italië

www.miralago.it

Bij helder weer kan je zo goed als het volledige meer zien liggen. Van de noordoever tot de zuidoever. Dan besef je pas hoe groot het is.

Ristorante Miralago

Hotel Panorama Ristorante

Ook aan de oostelijke oever van het Gardameer liggen er heel wat terrasjes waar je tijdens je lunch kan genieten van een heerlijk uitzicht. In het dorpje Albisano ligt, verscholen achter de gevel van hotel Panorama, dit leuke terras met zicht over Torri del Benaco. Het is er aangenaam vertoeven met zo’n panorama!

 Hotel Panorama Ristorante

Adres

Via San Zeno, 9, 37010 Torri del Benaco VR, Italië

hotelgardasee.verona.it

+39 045 722 5102

Terras hotel Panorama Albisano

Ristorante Miralago in Costermano

Ristorante Miralago kom je tegen wanneer je vanuit Garda richting Costermano rijdt. De bochtige weg brengt je heel wat meters boven het  Gardameer, zodat je onderweg een mooi uitzicht over het meer hebt. In een van de bochten kom je dit restaurant tegen.

Parking Ristorante Miralago Costermano

Adres

Località Maoni Bassi, 1, 37010 Costermano VR, Italië
miralagocostermano.com
+39 045 720 0397

Ristorante Miralago Gardameer

Santuario di Montecastello

In Tignale kan je het Santuario di Montecastello bezoeken. Dit heiligdom ligt honderden meters boven het Gardameer en trakteert je op een subliem uitzicht. Voor dit gebouw is er een kleine cafetaria met een heel klein terrasje. Als je goed kijkt zie je de gele parasolletjes staan. Op dit terras is het echt heerlijk om te zitten! Het is er lekker rustig. Buiten het geluid van de krekels, de wind door de cipressen en een enkele auto die op de parking stopt; kan je er haast de stilte horen.

Dit terrasje doe je dus niet voor de uitgebreide menukaart, maar gewoon voor de bijzondere locatie.

Santuario di Montecastello

Hotel Villa Romantica

Je moet echter niet de heuvels of bergen in om van een mooi uitzicht over het meer te kunnen genieten. Ook langs de oevers liggen er veel terrassen met een bijzonder mooi panorama. Momenteel werk ik aan een overzicht van deze terrassen rondom het Gardameer.

Hotel Villa Romantica

Via Nova, 18

25010 Limone Sul Garda BS

www.hotelvillaromantica.it

Een van de vele voorbeelden is het terras van Hotel Villa Romantica in Limone sul Garda.

1 thought on “Terrassen aan het Gardameer met een adembenemend uitzicht

Comments are closed.