Combers Beach Tofino

Combers Beach Tofino

Combers Beach

Na onze heerlijke lunch in het Schooner Restaurant in Tofino reden we richting Ucluelet, waar we een leuk hotel geboekt hadden. Maar eerst stopten we nog even bij Combers Beach om er een korte strandwandeling te maken.

Combers Beach Trail

We parkeerden onze wagen bij het Combers Beach Trailhead en begonnen daarna aan de wandeling richting het strand. Omdat je dit strand alleen maar via een wandelpad kan bereiken, is het er meestal lekker rustig.

We volgden het wandelpad richting het strand. Het was al in de vroege avond waardoor we slechts af en toe een wandelaar tegen kwamen.

Grootste naaktslak die we gezien hebben

Deze naaktslak kruiste ons pad. Wat een groot exemplaar was dit! Onze dochter hielt even haar iPhone ernaast zodat je de grootte beter kan inschatten.

Combers Beach

Na een korte wandeling door het bos kwamen we aan het strand, waar we helemaal alleen waren. Wat heerlijk om in alle rust te kunnen genieten van Combers Beach!

Drijfhout op het strand in Tofino - Canada

Alleen dit schuilhutje van drijfhout was een spoor van menselijke activiteit in dit gebied. Voor de rest zou je haast denken dat je dit strand als eerste mens ontdekt. Wat een heerlijk gevoel!

Een hut van drijfhout op het strand

Strandwandeling

Waarschijnlijk is dit hutje gebouwd om te kunnen schuilen voor de stevige wind die er kan staan. We besloten om eens lekker uit te waaien en maakten een wandeling over dit uitgestrekte en verlaten zandstrand op Vancouver Island.

Strandwandeling Vancouver Island

De hoge golven maakten soms veel lawaai. Wat een kracht!

In de verte zagen we de kustlijn in de buurt van Tofino. Eerst wilden we daar een Whale Watching Tour boeken, maar achteraf gezien zijn we blij dat we dit uiteindelijk in Campbell River gedaan hebben. Daar is het water veel rustiger. Binnenkort lees je hier meer over.

Combers Beach Tofino

Pacific Rim National Park

Wil je ook eens een bezoek brengen aan dit strand in het Pacific Rim National Park? Op onderstaande Google Map kan je de exacte locatie vinden.

Wandelen op Combers Beach

Overnachten op Vancouver Island

Wij boekten al onze hotels op Vancouver Island via Booking.com. We overnachtten in Port Alberni, Ucluelet en Campbell River. Wanneer je van plan bent om in Tofino of Ucluelet te verblijven, kan je best niet te lang wachten met het boeken van een accommodatie. Niet alleen de beschikbaarheid wordt minder, maar ook de prijzen worden duurder.

Booking.com

1 thought on “Combers Beach Tofino

Comments are closed.