Op Moraine Lake kano varen

Moraine Lake Kano

Moraine Lake kano

Wil je graag eens op Moraine Lake kano varen? Op deze pagina geef ik je enkele tips. Tijdens onze onvergetelijke roadtrip door Canada brachten we ook een bezoek aan het legendarische ‘Moraine Lake’.

Een eerste tip gaat over het parkeren bij dit heldere bergmeer. Tijdens het hoogseizoen is het bijna niet te doen om er een parkeerplaats te vinden, zelfs niet wanneer je zoals ons om 5 uur ’s morgens vertrekt! Lees hier onze tips voor parkeren bij Moraine Lake.

Moraine Lake Kano varen

Zodra je het meer ziet liggen, begrijp je meteen waarom zoveel mensen er eens willen kano varen. Het is een bijzondere ervaring om op dit kristalheldere en felblauwe water te kanoën.

Moraine Lake kano verhuur

Een beetje verder dan de Moraine Lake Lodge kan je het dok vinden waar de kleurrijke kano’s verhuurd worden.

Canoe Rentals - Lake Moraine
Canoe Rentals - Lake Moraine open
Canoe Rentals

$ 120.00 CAD per hour

Hoeveel kost een kanotochtje op dit legendarische meer? In 2019 betaalde je 120 Canadese dollar per uur en het zal er zeker niet goedkoper op worden. Is het dit waard? Dat moet je voor jezelf uitmaken. Als kano varen op dit felblauwe meer al jaren op je bucket-list staat, mag je je hierdoor zeker niet laten afschrikken. Het zou maar erg zijn als je zo ver reist om het uiteindelijk niet te doen. Wil je gewoon ergens kano varen in Canada, maar hoeft het niet speciaal dit meer te zijn? Dan zou ik persoonlijk eerder kiezen voor een goedkopere locatie.

Tip: als je een kamer boekt in de nabijgelegen ‘Moraine Lake Lodge‘, zit een kanotocht meestal inbegrepen in de prijs van een overnachting in deze prachtige lodge. Dus best even navragen tijdens je boeking.

Moraine Lake Lodge Canoe Rental
Moraine Lake Lodge

Gratis kanoën op Moraine Lake

Kanoën op Moraine Lake is een ongelooflijke ervaring waar de meesten graag voor betalen. Maar als gast van Moraine Lake Lodge krijg je het gratis aangeboden. Je kanotocht over het sprankelende kristalheldere water kan tussen de 60 en 90 minuten duren en het dok is elke dag geopend van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Kanovaren op Moraine Lake

2 thoughts on “Op Moraine Lake kano varen

Comments are closed.