De Smaakfabriek

De Smaakfabriek

De SMAAKfabriek

Op een zonnige herfstdag in het mooie Limburg hebben we een terrasje gedaan bij de Smaakfabriek. Deze bistro is een onderdeel van de gerestaureerde Stroopfabriek in Borgloon. Op deze pagina kan je een kort fotoverslag vinden.

De Smaakfabriek

De Stroopfabriek

Naast de bistro kan je in Stroopfabriek ook een fruitbelevingscentrum en het toeristisch onthaal van Borgloon terugvinden.

De Stroopfabriek en smaakfabriek in Borgloon

Voor het gerestaureerde gebouw staat er een terras, waar je bij mooi weer iets kan eten en drinken in het zonnetje. Ondanks je op een oude fabriekssite bent, is het er best wel fijn om te zitten. Je zit er uiteraard niet in de mooie natuur, maar door de hoge muur rondom de fabriek heerst er toch een bepaalde rust.

Stroopfabriek Borgloon

Persoonlijk vind ik de industriële look en restauratie wel geslaagd. Binnen is het interieur vrij basic, maar netjes. Voor de deur is er een ruime parking voor auto’s en fietsen.

De Smaakfabriek in Borgloon

De Smaakfabriek menukaart

Op de menukaart kan je verschillende (streek)gerechten vinden. Zo heeft men ervoor gekozen om enkel met Loonse wijnboeren samen te werken en hiermee een lokale stempel te drukken op deze site.

Naast de bistrokaart is het ook mogelijk om te genieten van een meergangenmenu en streek- en seizoenssuggesties.

Bekijk de volledige menukaart en suggesties op de website: smaakfabriek.be

Loonse ballekes

Er stond heel wat lekkers op de kaart, maar ik ging in de Stroopfabriek van Borgloon uiteraard voor de Loonse ballekes met stroop. Of wat dacht je!?

Loonse ballekes met Loonse stroop, gefruite ui, salade en frietjes

€ 15

Prijs/kwaliteit vonden we de gerechten zeker OK.

Toast van boerenbrood met geitenkaas

Naast de Loonse ballekes waren er ook leden van ons gezelschap die de toast van boerenbrood (2stuks) met geitenkaas, stroop, spek gebakken aardappelen en ui besteld hadden. Ook dit viel zeker in de smaak!

Chocolade moelleux met seizoensfruit

Als je ook nog voor iets zoets wilt gaan, dan zijn de chocolade moelleux met seizoensfruit en het Loons dessert royal met appel & peer, banketbakkersroom & meringue (zie foto in de gallerij hierboven) het overwegen waard!

Interieur Bistro Smaak Fabriek

Locatie

Machines oude stroopfabriek in Borgloon

1 thought on “De Smaakfabriek

Comments are closed.