Twijfelgrens Borgloon

Twijfelgrens Borgloon

Twijfelgrens Borgloon

Langs de Romeinse Kassei in Borgloon vind je een houtachtige sculptuur waarin je – enkel wanneer je vanuit de juiste positie kijkt – het woord ‘twijfelgrens’ kan lezen. De twijfelgrens is een kunstwerk van de Belgische beeldend kunstenaar Fred Eerdekens.

Twijfelgrens Borgloon

Twijfelgrens Borgloon – adres

We vertrokken bij deze parkeerplaats langs de Sint-Truidersteenweg en volgden de oranje route (met het oranje kruis). Deze mooie wandelroute bracht ons via ‘Reading between the lines’ (het doorkijkkerkje) tot bij dit kunstwerk in de buurt van de Romeinse Kassei.

Wandelingen in Borgloon

Zoek het juiste standpunt

Wanneer je ‘de twijfelgrens’ nadert, zie je niet meer dan een geplooide lijn in het landschap. Het is pas wanneer je op zoek gaat naar het juiste standpunt dat je het woord ’twijfelgrens’ ziet verschijnen. Het werk van Fred Eerdekens is ook een reflectie over hoe taal werkt. Je moet het juiste standpunt innemen om het woord te kunnen lezen en tot inzicht te komen.

Vanaf dit standpunt kan je er nog geen woord in zien
Deze positie geeft al wat meer prijs.

Landschap

Vergeet zeker niet te genieten van het prachtige landschap tijdens je wandeling naar de twijfelgrens.

Nog meer kunstwerken in Borgloon

In de nabije omgeving kan je nog meer kunstwerken in de natuur bewonderen, welke je allemaal kan combineren met een mooie fiets- of wandeltocht:

Schaduw van het doorkijkkerkje
Houten cirkel Borgloon
Zwevende kapel Borgloon

1 thought on “Twijfelgrens Borgloon

Comments are closed.