Zwevende kapel Borgloon

Zwevende kapel Borgloon

Zwevende kapel Borgloon

Op een grijze winterdag gingen we een kijkje nemen bij de ‘zwevende kapel’ in de buurt van Borgloon, op het grondgebied van Sint-Truiden. Dit kunstwerk is een project van kunstenaar Frits Jeuris in samenwerking met regionaal landschap Haspengouw. Het zwevende kapelletje, gemaakt van gekloven kersenstammen, ligt vlak bij Groot-Gelmen en Helshoven.

Helshoven & Helsheaven

We parkeerden onze auto bij de Kapel van Helshoven en wandelden vervolgens richting Helsheaven. Je volgt de veldweg tegenover de Kapel van Helshoven en links van fietscafe Heirbaan 66. Vanaf de parkeerplaats is het maar 600 meter stappen. Uiteraard kan je best een mooie wandeling maken wanneer je ter plaatse bent, maar omwille van het regenweer hielden we het bij een kort bezoek aan de zwevende kapel.

Zwevende kapel Borgloon

Kersenhout

Net zoals het doorkijkkerkje in Borgloon, lijkt ook dit kapelletje op foto veel groter dan het in werkelijkheid is. Maar dat geeft natuurlijk helemaal niet. Deze kapel van oude kersenhouten blokken is best wel fotogeniek, net zoals het uitzicht.

Zwevende kapel Borgloon

Zwevende kapel adres

Op onderstaande Google Map kan je de exacte locatie van de zwevende kapel vinden. Ga je met de auto? Dan kan je het volgende adres ingeven: Helshovenstraat 18, 3840 Borgloon. Dit is het adres van fietscafé Heirbaan 66, dat vlakbij ligt.

#helsheaven #helshoven #floating

Net zoals het doorkijkkerkje, zie je ook steeds meer foto’s van dit kunstwerk verschijnen op Instagram. Onder de hashtag #helsheaven kan je al heel wat mooie foto’s bewonderen. Ik vind het persoonlijk geweldig om te zien hoe creatief sommige fotografen kunnen zijn en het kapelletje op een unieke wijze in beeld brengen!

#helsheaven

Ga je ook foto’s posten van de zwevende kapel? Tag me dan gerust op Instagram zodat ik een kijkje kan nemen!

2 thoughts on “Zwevende kapel Borgloon

Comments are closed.