Fietsen door de bomen in Limburg

Fietsen door de bomen in Limburg

Fietsen door de bomen in Limburg

Op een zonnige zomerdag namen we een kijkje bij ‘Fietsen door de bomen’, een project van Toerisme Limburg. Je kan dit bijzondere fietspad terugvinden in natuurgebied ‘het Pijnven’ in Hechtel-Eksel.

Fietsen door de bomen in Limburg

We parkeerden onze auto op Parking Bosland Pijnven. Het was even zoeken omdat de GPS in onze wagen het opgegeven adres Kiefhoekstraat 16, 3940 Hechtel-Eksel niet herkende.

Vanaf de parkeerplaats is het een 15-tal minuutjes wandelen tot bij Fietsen door de bomen. Je leest het goed. Ik schrijf ‘wandelen’ omdat we niet met de fiets waren, maar dat is geen probleem. Je mag ook wandelen over het prachtige fietspad.

Dennenbomen

Wanneer je dit bijzondere fietspad ziet liggen, vallen de roestkleurige palen die het fietspad ondersteunen meteen op. Deze palen symboliseren de rechte stammen van de dennenbomen van het bos waarin het ligt. Dat zorgt ervoor dat de constructie mooi in de omgeving opgaat.

We volgden de ‘rijrichting’ en begonnen aan onze wandeling over het 700 meter lange fiets- en wandelpad. Langzaam maar zeker wandelden we langs de boomtoppen, maar het fietspad komt nergens boven de bomen. Dat maakt dat je er geen uitzicht hebt over de omgeving en het Bosland, maar dat doet zeker geen afbreuk aan de beleving. Het blijft een unieke ervaring om langs de boomtoppen te kunnen wandelen of fietsen, net zoals de andere boomtoppenpaden die we al bezochten.

Fietsen door de bomen wandelen

Fietsen door de bomen adres

Fietsen door de Bomen ligt aan knooppunt 272. De dichtstbijzijnde parkeerplaats ligt op het volgende adres: Kiefhoekstraat 16, 3940 Hechtel-Eksel

#FDDB #fietsendoordebomen

https://www.instagram.com/explore/tags/fietsendoordebomen/Net zoals het doorkijkkerkje en de zwevende kapel zie je ook steeds meer foto’s van dit kunstwerk verschijnen op Instagram. Onder de hashtag #fddb en #fietsendoordebomen kan je al heel wat mooie foto’s bewonderen. Ik vind het persoonlijk geweldig om te zien hoe creatief sommige fotografen kunnen zijn en het fietspad op een unieke wijze in beeld brengen!

Ga je ook foto’s posten van de Fietsen door de bomen? Tag me dan gerust op Instagram zodat ik een kijkje kan nemen! Hier kan je alvast enkele van mijn foto’s terugvinden.