Vlonderpaden in België

Vlonderpaden in België

Vlonderpaden in België

Wie mijn site al eens bekeken heeft, weet dat ik het tof vind om ‘themareizen‘ te maken. Dat kunnen kleine daguitstapjes of avontuurlijke roadtrips van een maand zijn, die in functie van een bepaald thema staan.

Vlonderpaden in België is zo’n thema waarbij we, door op zoek te gaan naar vlonderpaden, al heel wat mooie plekjes in België ontdekt hebben. Meestal locaties die we anders nooit bezocht zouden hebben.

Uitkijktorens en vlonderpaden

Ik beleef zoveel plezier aan mijn blogserie over uitkijktorens, dat ik besloten heb om er ook eentje over vlonderpaden te maken. Omdat ik nog moet beginnen aan mijn ‘ontdekkingstocht’, deel ik alvast enkele foto’s uit mijn archief. Ik zal er al bij vermelden waar je ze kan vinden, maar een gedetailleerd fotoverslag moet dus nog volgen! Volg me op Instagram om op de hoogte te blijven!

Limburg

Vlonderpad Kelchterhoef

Bij domein Kelchterhoef, ter hoogte van hoeve Mieneke kan je dit vlonderpad vinden. Doorkruis tijdens je wandeling de vijver en moeraszone en geniet onderweg van het prachtige landschap.

Vlonderpad Alden Biesen

Via dit lange kronkelend houten vlonderpad kan je de boomgaarden van Alden Biesen dichtbij verkennen.

Vlonderpad Hageven

Onderweg naar de hangbrug in het natuurgebied Hageven, wandelden we over dit mooie vlonderpad tussen het riet.

Vlonderpad Domein Kiewit

Bij Domein Kiewit kan je “de blauwe wandeling“ volgen. Deze korte wandeling van zo’n 3 kilometer brengt je langs verschillende mooie plekjes en onderweg kom je enkele korte vlonderpaadjes tegen.

Domein Bovy in Heusden-Zolder

Dit vlonderpad in Heusden-Zolder loodst je over en langs de verschillende vijvers bij domein Bovy. Vanaf de inkom volg je de oranje wandeling naar dit mooie houten pad over het water.

Kattevennen

Bij Kattevennen in Genk heb je een heel leuk vlonderpad. Het is altijd afwachten hoe lang het vlonderpad is, maar dit houten wandelpad was best wel lang. Omdat een foto meer zegt dan duizend woorden, toon ik je de rest van het vlonderpad met enkele foto’s die ik onderweg gemaakt heb.

Wijngaardbos in Werm

Midden december maakten we een mooie wandeling in Werm. Vanaf de parkeerplaats tegenover de kerk van Werm combineerden we de groene (Gerlabeekwandeling) en rode wandelroute. Bekijk hier het fotoverslag van de wijngaardboswandeling.

Thor Park

Ook bij het Thor Park in Genk kan je enkele mooie vlonderpaden vinden.

Openluchtmuseum Bokrijk

In de buurt van de ingang van het openluchtmuseum (de ingang bij het kasteel van Bokrijk) kan je dit korte plankenpad vinden. Het houten pad is niet echt lang, maar ik vond het leuk met de bomen in het pad.

Zammelen

Aan het kerkje van Zammelen vertrekt er een mooie wandeling die je vrijwel meteen trakteert op een stukje vlonderpad.

Abdij Mariënlof

Bij de abdij Mariënlof in Kerniel (Borgloon), ook wel het klooster van Colen genoemd, kan je een verschillende wandelingen maken. Ter hoogte van het kunstwerk ‘ Untitled #158 ‘ kan je dit vlonderpad vinden.

Domein Nieuwenhoven

Wanneer je via de visvijver van domein Nieuwenhoven naar het kasteel wandelt, kom je onderweg dit vlonderpad in het bos tegen.

’t Kelshof – Domein Nieuwenhoven

Vlakbij de parkeerplaats van dit provinciale domein in Sint-Truiden kan je over dit vlonderpad richting ’t Kelshof wandelen.

Kiewit

Op domein Kiewit kom je tijdens de blauwe wandeling enkele vlonderpaadjes tegen.

Begijnenvijvers Hechtel-Eksel

Tijdens onze zoektocht naar de uitkijktoren bij de Begijnenvijvers kwamen we toevallig dit leuke vlonderpaadje tegen.

Schulensmeer

Op een van de wandelingen aan het Schulensmeer kom je ook een vlonderpad tegen.

Natuurgebied Kolveren in Zonhoven

Doorheen de natuurgebieden de Kolveren en de. Laambroekvijvers lopen twee bewegwijzerde routes. Wanneer je vertrekt bij de kapel Ten Eikenen in Zonhoven, kom je onderweg dit korte vlonderpad door het struikgewas tegen.

Zonhoven centrum

In het centrum van Zonhoven ligt aan de achterkant van evenementenhal Den Dijk dit korte vlonderpad. Je kan via dit pad een korte wandeling naar Park Dijkbeemden en de visvijver maken.

De Demerbroeken

In het natuurgebied de Demerbroeken kan je enkele mooie vlonderpaden vinden die tussen de bossen, moerassen en turfputten slingeren. Er staat ook een kleine uitkijktoren waarop je kan genieten van een uitzicht over het gebied.

wandelen over vlonderpad in de Demerbroeken

Signal de Botrange

Op de 8,3 km lange wandeling ‘La grande ronde des Fagnes’ bij Signal de Botrange kom je enkele mooie en lange vlonderpaden tegen onderweg. Wij maakten er een winterwandeling wat het nog specialer maakte!

Vlonderpaden bij Signal de Botrange

Het meer van Bütgenbach

Wanneer je de de gele wandelroute ‘Rund um den See’ bij het meer van Bütgenbach volgt, kom je onderweg ook enkele korte vlonderpaden tegen.