Wandelen over vlonderpaden bij Signal de Botrange

Vlonderpaden bij Signal de Botrange

Vlonderpaden bij Signal de Botrange

In functie van onze zoektocht naar vlonderpaden in België maakten we op een koude winterdag een uitstap naar de Hoge Venen. We combineerden een bezoekje aan het hoogste punt van België met een toffe winterwandeling over enkele vlonderpaden.

Signal de Botrange

We parkeerden onze auto in de buurt van het bezoekerscentrum ‘Office du Tourisme, Le Haut Pays des Fagnes‘. Vanaf daar volgden we de wandelroute met de blauwe rechthoek en het logo van de bosbes. Deze wandeling bracht ons langs enkele mooie vlonderpaden. Door de sneeuw waren ze minder goed zichtbaar en op sommige plaatsen enorm glad, maar het werd een onvergetelijke winterwandeling!

Parking Signal de Botrange

La grande ronde des Fagnes

We begonnen de 8,3 km lange wandeling ‘La grande ronde des Fagnes’ tegenover de parking en staken de Route de Botrange (N676) over. De toren bij Signal de Botrange lieten we achter ons en wandelden de eerste kilometers over een gewone wandelweg door een sprookjesachtig mooi sneeuwlandschap.

Goed om weten: een gedeelte van de wandeling, waaronder het vlonderpad, is het niet toegestaan om met honden te wandelen. Hiervoor is er een omleiding voorzien.

Vanaf nu was het gewoon de wegwijzers met de blauwe rechthoeken volgen en genieten van het bijzondere landschap! Verder op de pagina deel ik nog enkele foto’s.

Vlonderpad

Een tijdje later kwamen we bij het eerste vlonderpad.

La Baraque Michel

De wandelroute bracht ons langs La Baraque Michel die wegens de Corona maatregelen (december 2020) helaas gesloten was. Hier hadden we onze wandeling gerust even willen onderbreken voor een heerlijk gerecht!

Chapelle Fischbach

We wandelden langs dit kapelletje om vervolgens, na een kort stukje door een bos, bij een volgende vlonderpad uit te komen.

Op deze locatie is er een splitsing. Voor de groene wandelroute blijf je het vlonderpad volgen, voor de blauwe route sla je links af.

Einde

Het laatste gedeelte van de wandeling bracht ons langs ‘gewone’ wandelpaden tot bij het startpunt. Het einde van een onvergetelijke winterwandeling in de Hoge Venen.

1 thought on “Wandelen over vlonderpaden bij Signal de Botrange

Comments are closed.