Uitkijktoren As

Uitkijktoren As

Uitkijktoren As

Op zoek naar uitkijktorens in België namen we ook een kijkje bij de 31 meter hoge uitkijktoren in As. Dit is een replica van de boortoren waarmee André Dumont in 1901 de eerste steenkool uit de grond haalde. Deze toren staat bij het station van As en je kan hem gratis bezoeken.

Station As

Uitkijktoren

Vanaf de parkeerplaats is het slechts een paar minuutjes wandelen tot bij de uitkijktoren. Je komt voorbij enkele oude treinwagons waar je best wel wat toffe foto’s kan maken.

Minitrein en uitkijktoren
Urbex - oude treinen

130 trappen

De replica van de boortoren is met 130 trappen toegankelijk tot op een hoogte van 25 meter. Langs de buitenzijde is de toren van hout, maar binnen is er een indrukwekkende stalen constructie.

Uitkijktoren As inkom
Uitkijktoren As trappenhal
Uitkijktoren As venster
Uitkijktoren
Metalen trap naar de top van de toren

360° panorama

Dankzij de constructie van deze toren kan je boven genieten van een 360 graden panorama.

panorama Uitkijktoren As

Informatieborden

Op het uitkijkplatform staan er informatieborden die je uitleg geven over wat er te zien valt.

De horizon afspeuren

Eenmaal boven kan je genieten van een fantastisch uitzicht. Tijdens mijn bezoek in de herfst waren de bladeren van de bomen prachtig gekleurd, wat het uitzicht nog mooier maakte. In de verte zie je de terrils van Eisden, Winterslag en Waterschei liggen.

Uitzicht op terrils van Maasmechelen
Uitzicht vanaf uitkijktoren in As
Uitkijktoren in As - Limburg
Oude treinen As

Parkeerplaats station As

Wanneer je deze uitkijktoren in As gaat bezoeken, dan kan je parkeren bij het station van As. De ingang van de parking ligt bij de Stationsstraat. Vanaf de parkeerplaats is het maar een paar honderd meter of enkele minuutjes stappen tot aan de toren.

Parkeerplaats As