Vlonderpad domein Kiewit

Vlonderpad domein Kiewit

Vlonderpad domein Kiewit

Het vlonderpad bij domein Kiewit bezocht ik als eerste in mijn blogserie over vlonderpaden (in België). Wanneer je de ‘wildernis route’ van 3,2 km volgt, dan kom je onderweg enkele vlonderpaadjes tegen. Op deze pagina kan je een fotoverslag vinden van de ‘blauwe’ wandelroute.

Parking domein Kiewit

Startplaats 3

Als je met de wagen bent, parkeer je best bij parking 3 (startplaats 3) ter hoogte van de Putvennestraat in Hasselt. In de buurt van de parkeerplaats staat er een informatiebord met een overzicht van de verschillende wandelroutes. Ik wandel de blauwe route meestal met de wijzers van de klok mee. De foto’s hieronder zijn ook in deze volgorde gemaakt.

Wandelkaart domein kiewit

Wandelroutes domein Kiewit

  • Wijer route 4,4 km – 1,5 uur
  • Wildernis route 3,2 km – 1 uur
  • Haring vijver route 1,1 km – 15 min
  • ’t Plezante Potenpad 2,2 km

De blauwe route start in de buurt van dit prieeltje met picknickbank.

Picknickplaats Kiewit

De wandeling start hier meteen met een klein vlonderpaadje. Vanaf hier staat de mooie wandeling goed bewegwijzerd en heb je een afwisseling van mooie bospaadjes en gedeeltes met plankenpaden.

Vlonderpad domein Kiewit
Vlonderpad domein Kiewit
Vlonderpad domein Kiewit
Vlonderpad domein Kiewit
Vlonderpad domein Kiewit

Welkom op domein Kiewit

Ongeveer halfweg de blauwe wandeling kom je uit in de prachtige Kiewitdreef. Deze volg je een stukje tot de blauwe wandeling links het bos in gaat.

Kiewitdreef

Hier slingert het vlonderpad romantisch tussen de bomen.

Vlonderpad domein Kiewit

De 4 seizoenen

In welk seizoen je ook een bezoek brengt aan domein Kiewit, het vlonderpad in het bos ligt er altijd sprookjesachtig bij!

Wilderniswandeling domein Kiewit

Knuppelpad of knuffelpad?

“Je wandelt hier over een zogenaamd ‘knuppelpad’. Dat met Europese steun is aangelegd. Zo kun je, terwijl je voeten droog blijven, een natter stukje natuur ontdekken. Romantisch slingerend door het bos is het knuppelpad ook een ideaal ‘knuffelpaadje’.”

Knuppelpad of knuffelpad

1 thought on “Vlonderpad domein Kiewit

Comments are closed.