Vlonderpad Kattevennen

Vlonderpad Kattevennen

Vlonderpad Kattevennen

Ik maak regelmatig ‘themareizen‘ of uitstapjes in een bepaald thema. Zo trok ik voor mijn blogserie over vlonderpaden in november naar het ‘Vlonderpad Kattevennen‘ in Genk. Door op zoek te gaan naar wandelingen met vlonderpaden of knuppelpaden, ontdekken we voortdurend nieuwe locaties.

Parking Kattevennen Genk

Parking Kattevennen

Bij de parkeerplaats (Kattevennen, 3600 Genk) vertrekken er verschillende bewegwijzerde wandelingen. Wanneer je over het plankenpad wil wandelen kan je de groene, blauwe of rode route volgen. Het vlonderpad is op het kaartje hieronder aangegeven door de zwarte stippellijn.

Wandelroutes Kattevennen

Poort tot het Nationaal Park Hoge Kempen

Toegangspoort Kattevennen is één van de 6 toegangspoorten tot het Nationaal Park Hoge Kempen.

Poort nationaal park hoge kempen kattevennen

Wandelroutes

Je kan er genieten van verschillende wandelingen die allemaal goed bewegwijzerd zijn. Vanaf deze ijzeren wereldbol vertrekken de volgende wandelroutes:

  • Groen: 4,6 km – 1u 10min
  • Blauw: 7,2 km – 1u 45min
  • Rood: 9,6 km – 2u 30min
  • Geel: 11,5 km – 2u 50min
Wandelingen Kattevennen

Plankenpad

Na enkele minuten wandelen zag ik het vlonderpad voor me liggen. Het is altijd een tof moment om een nieuw plankenpad te ontdekken dat ik weer aan mijn lijstje kan toevoegen.

Vlonderpad Kattevennen

Foto’s vlonderpad Kattevennen

Het is altijd afwachten hoe lang het vlonderpad is, maar dit houten wandelpad was best wel lang. Omdat een foto meer zegt dan duizend woorden, toon ik je de rest van het vlonderpad met enkele foto’s die ik onderweg gemaakt heb.

Vlonderpad Kattevennen
Vlonderpad Kattevennen
Vlonderpad Kattevennen
Vlonderpad Kattevennen

Uitkijktoren

Het leuke van deze wandeling is dat je ze kan combineren met een uitkijktoren, een van mijn ander favoriete thema’s. Via de blauwe, rode en gele wandelroute kom je vanzelf langs de bijzondere uitkijktoren. De gele route loopt echter niet langs het vlonderpad. De toren ligt trouwens op slechts enkele minuutjes stappen van de parking, dus het maakt niet uit welke wandelroute je kiest.

Uitkijktoren Kattevennen

1 thought on “Vlonderpad Kattevennen

Comments are closed.