Hangbrug Hageven

Hangbrug Hageven

Hangbrug Hageven

Na onze hangbruggen roadtrips in Duitsland, Oostenrijk, Zwitersland en Canada gingen we deze keer op zoek naar hangbruggen in België. De eerste brug die we bezochten was de hangbrug in natuurgebied Hageven. Je kan deze uiteraard niet vergelijken met de spectaculaire hangbruggen waarover we al gewandeld hebben, maar het is ons dan ook vooral te doen om nieuwe locaties te ontdekken.

Bezoekerscentrum Hageven

Bezoekerscentrum Hageven

We parkeerden onze auto bij het bezoekerscentrum en begonnen vervolgens aan de wandeling die ons naar deze mooie houten hangbrug over de Dommel zou brengen.

Hageven - De Plateaux

Over de grens heen beheren Natuurpunt en Natuurmonumenten het Hageven (België) en De Plateaux (Nederland).
Samen goed voor bijna 600 ha natuurpracht met riet, heid, vennen en moeras. Aan de oostzijde van het gebied stroomt de meanderende Dommel.

Wandeling naar hangbrug Hageven

Vanaf de parkeerplaats volgden we eerst de oranje route, vervolgens de rode/gele/blauwe die je naar de grens met Nederland brengt. Onderweg kan je genieten van de afwisselende landschappen.

Blauw/gele wandelroute

Op de splitsing waar de rode wandelroute rechtdoor gaat, sla je links af en volg je de blauwe en gele route. Je wandelt langs een houten hekje en volgt een smal paadje tot je bij de Dommel komt.

Hangbrug

En daar hing ze dan! De eerste hangbrug die we in België gingen opzoeken… 🙂 Het was dan misschien niet de hoogste, langste of spectaculairste hangbrug die tot nu toe gezien hebben, maar ik was wel gecharmeerd door deze mooie houten hangbrug in de natuur. Het was ook tof dat we, door op zoek te gaan naar (voetgangers)hangbruggen in België, weer mooie plekjes in eigen land en provincie ontdekken.

Hangbrug Hageven
Hangbrug Hageven
Hangbrug Hageven
Wandelpad Hageven

Locatie van de hangbrug

Op onderstaande kaart kan je de exacte locatie vinden. Veel wandelplezier!

3 thoughts on “Hangbrug Hageven

Comments are closed.