Wandeling rond het meer van Bütgenbach

Wandeling rond het meer van Bütgenbach

Wandeling rond het meer van Bütgenbach

Hoe kan je het nieuwe jaar beter starten dan met een mooie winterwandeling in de sneeuw? Op nieuwjaarsdag trokken we naar de Oostkantons en maakten er een wandeling rond het meer van Bütgenbach. Op deze pagina kan je een kort fotoverslag vinden van deze 10 kilometer lange wandeling rond het stuwmeer.

Parkeerplaats Worriken

Parkeerplaats Worriken

We parkeerden onze wagen in de buurt van het zwembad van Worriken (Worriken 1, 4750 Bütgenbach). Vanaf deze locatie ben je meteen op de lusvormige wandeling rond het meer.

Ravel Bütgenbach

Rund um den See

Vlakbij de parkeerplaats loopt er een wandelpad/fietspad op een oude spoorwegbedding. Hier begin je aan de gele wandelroute ‘Rund um den See’. Omdat het een lusvormige route is, kan je ze in 2 richtingen doen. Wij wandelden tegen de wijzers van de klok in (dus eerst weg van de stuwdam) omdat we van vrienden hoorden dat deze richting het mooiste is.

Rund um den See - Bütgenbach

RAvel L45A

Het eerste gedeelte van de wandeling volgden we de RAvel. Dit staat voor Réseau Autonome de Voies Lentes of “Onafhankelijk netwerk van trage wegen”. Het netwerk bestaat voornamelijk om paden op oude spoorwegbeddingen en langs rivieren. Ze zijn dus per definitie zo goed als vlak (maximale stijging van 2%). Het deed me een beetje denken aan onze fietstocht door de Myra Canyon in Canada.

Gele wandelroute

Niet veel later verlieten we deze RAvel en volgden we de gele wandelroute links tot aan de oever van het meer. Het pad slingerde tussen de bossen en soms weken we even van het pad af om langs de oever te wandelen.

Een aantal kilometers later kwamen we bij de Muhrenberg, waar we op deze locatie over het brugje wandelden.

Vlonderpad

Tot mijn grote vreugde kwamen we ook een vlonderpaadje tegen op onze wandeling. 🙂 Dit kon ik meteen toevoegen aan mijn lijstje met vlonderpaden in België!

Wandeling rond het meer van Bütgenbach

Het was werkelijk genieten tijdens onze tocht rond het meer. De wandelroute is zeer goed bewegwijzerd waardoor je haast niet verkeerd kan lopen.

Stuwdam

Het begon al een beetje te schemeren toen we bij de stuwdam van Bütgenbach kwamen.

We wandelden over de stuwdam en begonnen vervolgens aan het laatste stukje terug naar de parkeerplaats.

Na de stuwdam wandelden we nog een stukje door het bos langs de oever om vervolgens terug op RAvek L45A uit te komen. Het laatste gedeelte van de wandeling volgende we dit pad tot bij het vertrekpunt. Het einde van een toffe wandeling!

1 thought on “Wandeling rond het meer van Bütgenbach

Comments are closed.