Reisverslag Icefields Parkway – van Jasper naar Lake Louise.

Reisverslag Icefields Parkway

Reisverslag Icefields Parkway

Vandaag stond er een bijzondere activiteit op ons programma: een rit over de legendarische Icefields Parkway tussen Jasper en Lake Louise. Dit is een beroemde weg door de Canadese Rocky Mountains die je langs heel wat natuurpracht zoals canyons, gletsjers en rivieren brengt. De Parkway is 230 kilometer lang en werd voltooid in 1940. Langs deze schilderachtige weg liggen er heel wat highlights. Wil je weten wat we allemaal bezochten? Bekijk dan het fotoverslag.

Lobstick Lodge

We wilden zoveel mogelijk genieten van onze rit over deze highway en waren daarom ook vroeg uit de veren. Na ons ontbijt in de Lobstick Lodge begonnen we aan onze rit naar Lake Louise. De zon scheen, maar het was nog een beetje fris.

Lobstick Lodge

Icefields Parkway Map

In het hotel lag er een kaartje met de belangrijkste bezienswaardigheden langs de route. Zoals ik al tijdens onze voorbereiding ondervonden had, zouden we sowieso tijd te kort hebben om alle bijzondere plaatsen te bezoeken. Zelfs de highlights op deze kaart krijg je niet op één dag gedaan. Zeker niet wanneer je de tijd wil nemen om er een wandeling te maken. Verder op deze pagina deel ik telkens één foto van iedere bezienswaardigheid waar we gestopt zijn in de richting van Jasper naar Lake Louise.

Reisverslag Icefields Parkway

1. Athabasca Falls

De eerste indrukwekkende waterval op deze route is de Athabasca Falls.

Athabasca Falls

2. Sunwapta Falls

Niet veel verder op de route kan je de Sunwapta Falls bewonderen.

Sunwapta Falls
Reisverslag Icefields Parkway

3. Glacier Skywalk

Normaal gezien gingen we de Glacier Skywalk bezoeken, maar helaas hadden we er niet voldoende tijd voor. Ik dacht dat we ter plaatse konden parkeren en vervolgens gewoon naar ‘binnen’ wandelen, maar dat was dus niet het geval. Wanneer je deze wil bezoeken moet je eerst (wanneer je van Jasper komt) een stukje verder rijden tot bij de parkeerplaats van Columbia Icefield en vervolgens een ticket nemen voor de Skywalk. Dan brengen ze je met een shuttle busje tot bij Skywalk.

Glacier Skywalk

4. Columbia Icefield

De Icefields Parkway is vernoemd naar dit gigantische ijsveld. We parkeerden onze wagen bij het Columbia Icefield Discovery Centre en maakten vervolgens korte wandeling naar deze bijzondere plek. Onderweg staan er verschillende bordjes met de markering tot waar de gletsjer in een bepaald jaar kwam. Je wordt er toch wel even stil van wanneer je ziet hoe deze gletsjer steeds verder weg trekt.

Columbia Icefield
Jasper Lake Louise

Van Jasper naar Lake Louise

Na een stevige maaltijd in het bezoekerscentrum reden we verder richting Lake Louise. Onderweg is het puur genieten! Het is bijna niet te geloven dat je hier kilometers kan rijden zonder naast de route ook maar één bouwwerk te bespeuren. Met een beetje geluk kan je ook een beer langs de weg spotten. Wanneer je op deze route plots verschillende auto’s ziet vertragen of stilstaan, is er een grote kans dat ze ergens een beer of ander dier gezien hebben…

Reisverslag Icefields Parkway

Reisverslag Icefields Parkway

Reisverslag Icefields Parkway

5. Peyto Lake

Wanneer je ooit van plan bent om de Icefields Parkway te nemen, dan moet je absoluut even halt houden bij Peyto Lake. Dit meer behoort tot de mooiste meren van Canada en vanaf het uitzichtpunt heb je een adembenemend uitzicht ! Bij helder weer kan je kilometers ver kijken en dan besef je pas goed hoe groots en indrukwekkend de natuur er is.

Peyto Lake

Lake Louise

Peyto Lake was meteen ook de laatste bezienswaardigheid van de dag. De uren waren voorbij gevlogen en we moesten nog een stukje verder rijden naar ons hotel in Lake Louise.

Lake Louise

Lake Louise Inn

Niet veel later stopten we bij het Lake Louise Inn. Snel even inchecken en vervolgens naar het restaurant, want we hadden reuzehonger!

Lake Louise Inn
Lake Louise Inn
Lake Louise Inn
Lake Louise Inn