Peyto Lake

Peyto Lake

Peyto Lake

Tijdens onze onvergetelijke rit over The Icefields Parkway bezochten we heel wat prachtige plaatsen waaronder Peyto Lake in Banff National Park.

Peyto-Lake-Icefields-Parkway

Parkeerplaats

Zoals bij de meeste bezienswaardigheden stond ook hier tijdig en duidelijk aangegeven waar we de afslag moesten nemen. De parkeerplaats ligt op zo’n 500 meter na de afslag op de Icefields Parkway. De exacte locatie kan je hier raadplegen: Bow Pass (“Bow Summit”) and viewpoint.

Parking Peyto Lake

Zoals je op de foto kan zien, was de staat van het wegdek hier niet geweldig maar in de zomer van 2020 zou deze parkeerplaats vernieuwd worden.

Bow Summit

Bij de parkeerplaats start de wandeling naar het ‘Upper viewpoint’ waar je, eenmaal boven, een sprookjesachtig mooi uitzicht hebt. Het verharde wandelpad slingert door een mooi bos met sparren. Op sommige plaatsen is het stevig klimmen, maar het is niet zo ver wandelen.

Bow Summit

Op de informatie borden naast de weg kan je lezen waarom dit meer zo’n prachtige kleur heeft. Het meer wordt continu door gletsjerwater gevoed dat vol zit met mineralen. Vandaar de felblauwe kleur

Upper Viewpoint

Wow! Wat een fantastisch panorama! We waren helemaal onder de indruk van dit uitkijkpunt. Je kan er kilometers ver kijken en het uitzicht op het felblauwe meer is subliem!

Peyto Lake

Omdat het al bijna avond was, begonnen de bergen langs het meer er al een schaduw op te werpen. Hierdoor was er nog maar een klein gedeelte van het meer dat die speciale felblauwe kleur had, maar dat maakte het zeker niet minder mooi. We konden er blijven genieten van dat haast eindeloos panorama.

Peyto Lake

Collect moments not things

Dit was zo’n moment waar we het voor doen. Dergelijke momenten zullen we nooit van ons leven nog vergeten. Wat is de natuur toch machtig mooi!

Peyto Lake

1 thought on “Peyto Lake

Comments are closed.