Le Bonheur in Hiersac

Le Bonheur Hiersac

Le Bonheur in Hiersac

Op zoek naar een plekje om even te onthaasten, kwamen we eerder toevallig bij Le Bonheur in Hiersac uit. We volgden hun Facebook pagina al een tijdje en genoten van de verschillende foto’s die er gepost worden. Maar nog meer dan de foto’s, trok het verhaal van de eigenaars Vera en Glenn onze bijzondere aandacht.

Zij snakten naar rust, ruimte, kwaliteit van leven, tijd voor elkaar, een zuivere lucht, hun kinderen een zo zorgeloze kindertijd te kunnen geven, meer zon, meer buiten leven, meer naar de basis en de kleine dingen, en … een droom te verwezenlijken!

Redenen genoeg om eens naar Frankrijk te trekken om zelf die mooie omgeving te ontdekken en eens naar hun verhaal en ervaringen te luisteren.

Alle wegen leiden naar Maison du Bonheur

We nemen bijna nooit de snelste of kortste route naar onze vakantiebestemming, maar proberen onderweg ook bezienswaardigheden en mooie locaties te bezoeken. Eigenlijk maken we van elke vakantie een soort van mini roadtrip.

Onze trip naar Hiersac deden we bijvoorbeeld in drie dagen en onderweg bezochten we:

Logeren bij Belgen in Frankrijk

Le Bonheur is een kleinschalige en familiale B&B, gelegen op een domein van een oude ‘distillerie’ in Hiersac, Zuid-West Frankrijk.

  • Gîte met 2 slaapkamers (vakantiehuis zonder ontbijt) voor 4 personen en eventueel (mits meerprijs) uitbreidbaar tot 8 personen met 3e en 4e slaapkamer + extra badkamer
  • Chambre d’hôtes (kamers met ontbijt)
    • Suite ‘Cognac’ tot 3 personen
    • Kamer ‘Pineau’ : 1 of 2 personen
    • Familiekamer tot 4 personen (enkel beschikbaar in het hoogseizoen)

Binnenplaats

Wij verbleven in Suite Cognac en hadden vanuit onze kamer zicht op de charmante binnenplaats van de oude distillerie welke dateert van 1612. Je merkt overal dat dit prachtige gebouw een ‘ziel’ heeft en met veel liefde onderhouden wordt door de huidige eigenaars.

360°

Wil je zelf ook eens genieten van het mooie gebouw? Op onderstaande 360° foto kan je alvast virtueel kennis maken met de binnenplaats.

Ontbijt

’s Morgens kan je op deze binnenplaats genieten van een heerlijk ontbijt met verse en lokale producten die gastvrouw Vera voorziet. Op zo’n moment kan je toch niet anders dan gelukkig zijn! Ontbijten in het ochtendzonnetje, heerlijk rustig!

Relaxen

In de grote omheinde tuin kan je de schaduw opzoeken en met een goed boek in een hangmat chillen onder een boom. Als je het liever wat actiever hebt, kan je een duik nemen in het zwembad, een balletje in de basket werpen of misschien een spelletje petanque of “Viking” Kubb spelen. Net buiten het domein zijn er sportvelden (tennis, basket, voetbal, skate..) en een speeltuin gratis te beschikking.

Activiteiten en bezienswaardigheden in de omgeving van Hiersac

Uiteraard zijn we, ondanks we er maar enkele dagen logeerden, verschillende dingen gaan bezoeken in de omgeving van Le Bonheur. We ontvingen heel wat tips van onze gastvrouw en gastheer. Op de binnenplaats hangt er ook een bord met activiteiten en markten in de omgeving. Hieronder kan je alvast een kort overzicht vinden:

Kajakken in Vindelle

Op zo’n 15 minuten rijden van Hiersac kan je in Vindelle gaan kajakken op de Charante. Wij kozen voor een tocht van 8,5 kilometer waar je een 3-tal uren voor moet rekenen.

Shoppen in Cognac

Op zo’n half uurtje rijden van Le Bonheur ligt Cognac.

Een wandeling naar La Maison des Abeilles

Wil je er graag te voet op uit? Vanaf de B&B kan je een mooie wandeling door de wijngaarden maken naar ‘La Maison des Abeilles‘. De perfecte locatie voor een picknick!

Crêpes eten in Angoulême

Wandelen in Saint-Simeux