Mistaya Canyon

Mistaya Canyon

Mistaya Canyon

De Mistaya Canyon is een een minder bezocht, maar prachtig gebied langs de Icefields Parkway in Banff. Tijdens onze rit over deze legendarische route tussen Jasper en Lake Louise hielden we er even halt.

Mistaya Canyon Parking

De parkeerplaats ligt vlak naast de weg, je kan dus haast niet missen.

Mistaya Canyon Canada

Vanaf de parkeerplaats maak je een korte wandeling door het rustige bos naar een houten brug over een rivier, vanaf waar de diepe kloof zichtbaar is. Je kan er ook nog verschillende andere wandelingen maken, die allemaal goed bewegwijzerd zijn.

Wandeling naar de Mistaya Canyon

Helaas waren we beperkt in tijd, waardoor we enkel de korte wandeling naar de Canyon konden maken.

Wandeling Mistaya Canyon

Vanaf de parking daalt de weg tot aan de brug over de Canyon. De terugweg is dus wat klimmen, maar het valt goed mee.

Mistaya Canyon is een prachtig natuurwonder met stromend water, rotsformaties en meerdere watervallen. De canyon is omgeven door een prachtig landschap van bergen en bossen en heeft veel fotogenieke plekjes. Je kan de brug oversteken en een klein stukje langs de rivier lopen om een ​​aantal verschillende uitzichten op de kloof te bewonderen.

Wij gingen even zitten op een van de rotsen om er te genieten van het fantastische uitzicht en het water.

Water at work

Tijdens onze roadtrip door Canada hebben we heel wat indrukwekkende locaties gezien, waar de kracht van water een grote rol heeft gespeeld en nog steeds speelt.

Na onze korte kennismaking met dit prachtig stukje natuur wandelden we terug naar onze wagen. Tijd om aan het laatste gedeelte van onze rit over de Icefields Parkway te beginnen.

1 thought on “Mistaya Canyon

Comments are closed.