Sunwapta Falls

Sunwapta Falls

Sunwapta Falls

In het sprookjesachtig mooie Jasper National Park in Alberta bezochten we heel wat indrukwekkende locaties. Na een stop bij de Athabasca Falls verlieten we de Icefields Parkway om een kijkje te nemen bij de Sunwapta Falls.

Sunwapta Falls locatie

Parking Sunwapta Falls

De parking bij deze mooie waterval ligt op slechts een kleine 500 meter van de Icefields Pkwy. Je hoeft dus geen grote omweg te maken om dit natuurwonder te kunnen aanschouwen.

Sunwapta Falls parking

Vanaf de parking is het ook maar enkele tientallen meters stappen tot je bij het uitkijkpunt bent.

Sunwapta Falls bezoeken

Falls Viewpoint

Je wandelt over een kleine brug vanaf waar je het water met een enorme kracht naar beneden hoort bulderen. Het blijft iedere keer opnieuw fantastisch om te zien wat een enorme kracht zo’n waterval heeft!

Falls Viewpoint

Het eilandje met dennenbomen in het midden van de Sunwapta rivier is heel fotogeniek waardoor je het op heel wat (vakantie)foto’s zal zien.

Sunwapta Falls viewpoint

De Sunwapta-waterval heeft een verval van ongeveer 18 meter (60 voet). De watervallen zijn vooral indrukwekkend in het late voorjaar en de vroege zomer, wanneer het sneeuwpakket hoog is. De Sunwapta-watervallen worden gevoed door de Athabasca-gletsjer.

Mooie watervallen in Canada
Uitkijkpunt Sunwapta waterval in Canada

Wandelen en fietsen

Vanaf deze waterval kan je ook enkele wandelingen en fietstochten maken, maar hiervoor hadden we helaas niet voldoende tijd.

2 thoughts on “Sunwapta Falls

Comments are closed.