Ray Farm – Wells Gray Park

Ray Farm Wells Gray Park

Ray Farm Wells Gray Park

Tijdens ons verblijf in het Wells Gray Park reden we over de Clearwater Valley Road naar Clearwater Lake. Op de route tussen de Helmcken Falls Lodge en Clearwater Lake bezochten we een aantal bezienswaardigheden waaronder de Green Mountain Viewing Tower, Dawson Falls, Helmcken Falls en Ray Farm. Op deze pagina kan je een kort fotoverslag vinden van de wandeling die we rond Ray Farm maakten.

Gravel Road

324 Clearwater Valley Rd, Clearwater, BC V0E 1N1, Canada

Wanneer je van Clearwater richting Clearwater Lake aan het rijden bent, gaat ter hoogte van de Helmcken Falls Road de verharde Clearwater Valley Road over in een grindweg of ‘gravel road’. Op onderstaande Google Maps kan je zien wat ik bedoel. Deze weg is op zich wel goed onderhouden, maar houd er toch rekening mee dat met een gewone auto je gemiddelde snelheid zeer laag is tijds deze rit van 23 kilometer (enkel).

Naast de haast verlaten weg konden we regelmatig wat wildlife spotten.

Dier langs de weg in Canada

Ray Farm

Heel wat stoffige kilometers verder kwamen we enkele wegwijzers tegen. De parking van Ray Farm lag rechts, Clearwater Lake was nog 12 kilometer verder. Het ideale moment om onze (soms hobbelige) rit even te onderbreken en onze benen te strekken.

Wegwijzer Ray Farm Wells Gray Park

Ray Farm & Mineral Spring

We parkeerden onze auto op de zo goed als verlaten parking. Een koppel was er in de schaduw van hun camper aan het picknicken terwijl ze genoten van de rust.

Ray’s Farm and Mineral Springs Loop

De wandeling naar Ray Farm en de Mineral Springs is goed bewegwijzerd. Voor we vertrokken, maakte ik nog een foto van het plannetje zodat ik me altijd kan oriënteren. Ook hier kans om beren te ontmoeten onderweg!

Ray Farm & Mineral Spring - wandeling Wells Gray Park

Het eerste gedeelte van de 3.9 km lange wandeling loopt door een bos, maar al vrij snel wandelden we in een open vlakte. Het was heerlijk stappen dankzij het zonnetje en de frisse lucht.

Ray Farm & Mineral Spring

Niet veel later zagen we de restanten van Ray’s Farm, een oude boerderij waar John en Alice Ray samen met hun 3 kinderen woonden.

Ray Farm Wells Gray Park

Ik droom er ook van om ooit ergens rustig in de natuur te wonen, maar hier woon je wel erg afgelegen. Zo’n verlaten plekje moet het voor mij niet zijn. Het was echter wel heerlijk om even te genieten van de rust en positieve energie die je hier kan ervaren.

Ray Farm Wells Gray Park

Op een steenworp van de vervallen boerderij is er een plekje waar er water met mineralen uit de grond borrelt. Als je goed kijkt, kan je soms sporen van wilde dieren spotten in de modder.

Mineral Springs

We wandelden verder richting de ‘Mineral Springs’ een beetje verder op de wandeling. Hier moesten we meteen aan onze vakantie in Yellowstone National Park terugdenken. Daar zagen we ook verschillende (warm)waterbronnen, maar dan uiteraard veel groter en spectaculairder!

Mineral Springs

Nadat we een tijdje van het borrelende water genoten hadden en die rust die er op dit plekje hing, wandelden we verder. Op het vlonderpad kwamen we enkele wandelaars tegen die onder de indruk waren van een grote beer die ze nog geen 100 meter verder gezien hadden! Je zal wel begrijpen dat het laatste gedeelte van onze wandeling best wel spannend was.

Alice Lake

Heel wat stappen later kwamen we bij Alice Lake zonder een beer gezien te hebben onderweg. Wat een prachtig en ongerept plekje was dit! We hielden er even pauze om wat te drinken een een koekje te eten.

Ruffed Grouse

We hadden dan geen beer gezien, maar wel deze kraaghoen of ‘Ruffed Grouse’ die ons pad kruiste voor we terug bij de parking waren. Het einde van een mooie en rustgevende wandeling. Tijd om verder te rijden richting Clearwater Lake.

Ruffed Grouse