Helmcken Falls Lodge

Helmcken Falls Lodge

In het Wells Gray Provincial Park verbleven we enkele dagen in de Helmcken Falls lodge. Het was voor ons de ideale uitvalsbasis om dit natuurpark te verkennen. Op deze pagina delen we enkele foto’s en ervaringen van ons verblijf in deze lodge.

Helmcken Falls Lodge

Na een korte tussenstop bij de Spahats Falls kwamen we na een lange rit aan bij deze rustig gelegen lodge. We parkeerden onze wagen voor het houten gebouw en wandelden naar de receptie.

Helmcken Falls Lodge

Dit rustiek hotel met uitzicht op de groene omgeving sprak ons meteen aan. Geen grote luxe, maar vooral de rustige ligging vonden we een grote meerwaarde. Tijdens onze rondreis door Canada waren we vooral op zoek naar rust en natuur. Beide elementen waren hier meer dan voldoende aanwezig!

Helmcken Falls Lodge

6664 Clearwater Valley Rd

Clearwater, BC V0E 1N1, Canada

www.helmckenfalls.com
Booking.com
Receptie

Nr 26

Het interieur van de Helmcken Falls Lodge was ook helemaal in de stijl die we verwacht hadden met veel hout. Zodra we ingecheckt waren, ontvingen we de sleutel van onze ‘cabin’. De vriendelijke dame toonde op een grondplan waar we moesten zijn.

Helmcken Falls Lodge
Helmcken Falls Lodge

Onderweg naar huisje nummer 26 kwamen we langs een aantal gezellige blokhutten. Maar we hadden bij de reservering al begrepen dat we niet in zo’n hut zouden verblijven.

Helmcken Falls Lodge

We wandelden verder over het terrein en zagen in de verte de cabins liggen.

Ons ‘huisje’ had een klein terras voor de deur, waar we nog heerlijk konden genieten van het mooie uitzicht.

sleutel op deur helmcken falls lodge

Binnen was alles netjes en voldoende ruim. Het is uiteraard geen luxueuze hotelkamer met alle opties, maar daarvoor hadden we deze lodge ook niet gekozen.

Zodra we onze koffers uitgeladen waren en we ons wat opgefrist hadden, begon het al te schemeren. Tijd om iets te gaan eten, want we hadden honger gekregen.

Bij het inchecken hadden we meteen een tafeltje gereserveerd.

Na een heerlijke lunch en goede nachtrust was het tijd voor het ontbijt.

We wandelden langs de RV parking naar het hoofdgebouw.

Helmcken Falls Lodge camper

360° foto

Wil je even virtueel kennis maken met de omgeving van deze lodge? Tijdens ons verblijf heb ik deze 360° foto gemaakt.

Breakfast

Het ontbijt was verzorgd en er was ook voldoende keuze.

Helmcken Falls Lodge breakfast
Helmcken Falls Lodge breakfast

Kolibries

Tip: wanneer je in de veranda gaat ontbijten, kan je genieten van de Kolibries die er in grote hoeveelheden aanwezig zijn. Er hangen drinkbakjes bij de ‘vensters’ (vliegengaas) waardoor je deze kleurrijke vogeltjes van heel dichtbij kan bewonderen.

Helmcken Falls Lodge breakfast
Helmcken Falls Lodge breakfast

Lunchpakket

Je hebt er ook de mogelijkheid om een lunchpakket te bestellen. Afhankelijk van je planning is dat soms aan te raden omdat er in de omgeving weinig tot geen eetgelegenheden zijn.

Er zijn niet alleen weinig eetgelegenheden, ook benzinestations zijn er niet te vinden.