Green Mountain Viewing Tower – Wells Gray Country

Green Mountain Viewing Tower

Green Mountain Viewing Tower

Na ons bezoek aan de Spahats Falls bezochten we de dag nadien de Green Mountain Viewing Tower. Vanaf de Helmcken Falls Lodge, waar we tijdens ons verblijf in het Wells Gray Provincial Park logeerden, was het een ritje van slechts 5 kilometer.

Het grootste gedeelte van deze rit liep over een ‘gravel road’, waardoor het allemaal wat minder vlotjes verliep dan we verwacht hadden. Dat was tenminste bij ons het geval, omdat we onze huurwagen toch een beetje wilden ontzien.

Route naar de Green Mountain viewing Tower

Na een hobbelige rit (met een SUV merk je hier volgens mij trouwens weinig van) stopten we voor de uitkijktoren. Op zich geen spectaculair of enorm hoog bouwwerk, maar waarschijnlijk voldoende hoog om het landschap te kunnen bewonderen.

Green Mountain viewing Tower
Uitkijktoren Wells Gray Provincial Park

We parkeerden onze auto aan de voet van de toren. Voor we de toren beklommen, checkten we nog even of er geen beren te bespeuren waren. Het leek ons niet zo interessant om een beren familie te ontmoeten op deze verlaten plek. Zeker niet wanneer je gezellig in de toren zit en geen kant op kunt 😉

Bear Watching Etiquette

We kenden in ieder geval de ‘Beren etiquette’…

Uitkijktoren Wells Gray Provincial Park

We waren er helemaal alleen, het enige wat je kon horen was het geluid van de vogels die net zoals ons blij waren met het mooie weer. Vanaf het hoogste gedeelte van de toren konden we genieten van een 360° uitzicht over de groene omgeving.

Ik kan echt genieten van dergelijke momenten waarbij je het gevoel hebt alleen op de wereld te zitten. Wat is de natuur toch groots en uitgestrekt in Canada!

Uitkijktoren Wells Gray Provincial Park
Waterdamp Helmcken Falls

Helmcken Falls

Op de informatieborden lazen we dat je de nevel van de Helmcken Falls in de verte moest kunnen waarnemen. En inderdaad! Je moest niet lang zoeken om de locatie van de Helmcken Falls te ontdekken.

Nadat we een tijdje van de rust en het panorama genoten hadden, besloten we om verder te rijden en nog wat watervallen te gaan bewonderen. Maar eerst moesten we nog een stukje terug over de eenzame off-road route.

1 thought on “Green Mountain Viewing Tower – Wells Gray Country

Comments are closed.