Protest ski jas getest in een sneeuwstorm

Protest Ski jas test

Op zoek naar de sneeuw

Advertorial

In november trokken we naar het prachtige Tannheimertal om er de gloednieuwe Protest ski jas van onze dochter te testen in de sneeuw. We hoopten er de eerste grote sneeuwdump van het nieuwe wintersportseizoen mee te maken, maar de weergoden zagen dat helemaal anders. Met zo’n 20 graden was het eerder een mooie nazomer dan een eerste winterprik. Lees hier het volledige fotoverslag. Enkele maanden later trokken we terug naar de bergen voor een herkansing en deze keer hadden we meer geluk!

Protest ski jas

Zugspitz Arena

Deze keer geen Tannheimertal, maar we kozen voor de Tiroler Zugspitzarena met de charmante plaatsen Ehrwald, Lermoos, Berwang, Biberwier, Bichlbach, Heiterwang am See en Namlos. De weersvoorspellingen waren veelbelovend! Enkele dagen zon, maar ook een stevige sneeuwstorm met bijhorende sneeuwdump. Dat laatste zou voor de perfecte omstandigheden zorgen om de skijas van Protest eens grondig te testen.

Kaiserwetter

Kaiserwetter staat synoniem voor veel sneeuw, een stralende zonnetje en een strakblauwe lucht. Eigenlijk is dit het weer zoals we dat het allerliefste zien tijdens onze wintersport. Nadat we enkele dagen genoten hadden van de perfecte wintersportomstandigheden, voorspelde men deze namiddag ‘stormwetter’ in plaats van het ‘kaiserwetter’ van de voorbije dagen. De perfecte omstandigheden om te testen of deze ski jas van Protest ook goed bestand is tegen een stevige sneeuwstorm.

Storm op komst

Maar voor de sneeuwstorm met snelheden tot 120 km/h eraan kwam, gingen we eerst nog wat skiën op de Ehrwalder Alm. Dit familievriendelijke ski- en snowboardparadijs heeft een aantal leuke pistes. Op een hoogte van 1.100 tot 1.900 meter kan je van 27,5 km aan zeer goed geprepareerde pistes genieten, in diverse moeilijkheidsgradaties. Na een wolkeloze voormiddag begon de wind op te zetten en verschenen de eerste sneeuwwolken in de verte.

Hochfeldern Alm

Voor we aan onze laatste afdaling begonnen, aten we nog wat lekkers in de Hochfeldern alm. Het zonneterras van deze hut was ondertussen helemaal verlaten door de gure wind die steeds feller kwam opzetten.

Tiroler Gröstl en Kaiserschmarrn

We namen plaats in de gezellige hut en bestelden er een van die typische Oostenrijkse gerechten die je moet gegeten hebben tijdens je skivakantie: Tiroler Gröstl en Kaiserschmarrn.

Met een volle buik begonnen we aan onze afdaling tot in het dal. Het was nog steeds niet aan het sneeuwen, maar door de sterke wind waren er al een aantal liften gesloten. Er kwamen dus geen nieuwe wintersporters meer naar omhoog, waardoor we de piste bijna voor ons alleen hadden.

Protest ski jas

Protest Ski Jas ‘Cutie’

Nu je de zon nog maar een klein beetje zichtbaar was door de wolken, begon de temperatuur al aardig te dalen. In combinatie met de strakke wind werd het echt guur. Tijd voor nog een korte fotoshoot en wat specificaties van deze roze dames ski jas.

Specificaties Protest ski jas ‘Cutie’

 • De Cutie heeft 10K waterbestendigheid en 10g ademend vermogen. Dit betekent dat terwijl transpiratievocht aan de binnenkant wordt afgevoerd, er geen water van buiten naar binnen komt. Je blijft dus warm en droog en dat zou zeker van pas komen vandaag.
 • De Protest skijas is gemaakt van technische corduroy-stof voor wat street attitude op de piste.
 • De pasvorm is getailleerd en de lengte is korter dan gemiddeld.
 • Een kinbeschermer beschermt tegen het mogelijk schuren van de rits.
 • Een niet-elastische sneeuwvanger die helpt om de sneeuw uit je kledingstuk te houden en dit werkt effectief.
 • Een handige lift pashouder.
Protest ski jas dames roze
 • De afneembare capuchon (zie foto boven) is gevoerd met zachte teddybont.
 • Velcro Cuffs – de mouwwijdte kan worden aangepast met behulp van klittenband.
 • Zelfs de kleinste details zijn voorzien van het Protest logo.
 • De ski-jas heeft een speciale ’tunnel’ voor een hoofdtelefoon kabel
 • Er zitten ventilatieritsen onder de armen voor wat natuurlijke ventilatie wanneer dat nodig is. Met deze koude was het uiteraard aangenamer om de ritsen te sluiten.

Protest dames ski jas en skibroek

Sneeuw en wind

Na een vlotte afdaling ruilden we onze skibotten voor wandelschoenen. In afwachting van de eerste sneeuw, die aan de donkere wolken te zien elk moment kon beginnen te vallen, begonnen we aan een wandeling van Ehrwald naar Lermoos over de Loisachweg. De wind begon steeds harder te waaien, met windstoten die ons regelmatig uit evenwicht brachten. Gelukkig hadden we onze skibrillen bij, want door de combinatie van sneeuw en stormwind zag je soms geen hand voor ogen.

Protest ski jas in sneeuwstorm

Ongeveer halverwege de wandeling begon het plots enorm hard te waaien. De wind had vrij spel in het dal en soms waren er rukwinden waarbij we ons niet recht konden houden op de ijzige ondergrond. Op een bepaald moment moesten we ons zelf even vastklampen aan een bank om niet weg te glijden.

Ondanks de aanhoudende sneeuwstorm, die ondertussen al hoge sneeuwduinen aan het maken was, had onze dochter geen enkel moment kou met haar ski jas van dit kledingmerk met Nederlandse roots. Ook de niet-elastische sneeuwvanger deed perfect zijn werk, waardoor er geen geen sneeuw in haar kledingstuk kwam.

Onze conclusie: de Cutie van Protest is de perfecte jas voor winterse avonturen. 

Video’s

Bekijk hieronder enkele korte videofragmenten van onze wandeling door de sneeuwstorm.

(*) We kregen deze outfit van Protest, maar wat we beschrijven in dit artikel is volledig onze eigen mening en ervaring.