Tenerife by night

Tenerife by night

Een ritje na zonsondergang

Tijdens onze laatste vakantie in Tenerife besloten we om een zonsondergang te gaan bewonderen vanaf het Teide National Park. Een gedetailleerd verslag kan je heel binnenkort nalezen op deze site. In afwachting deel ik alvast enkele foto’s van dit magische moment.

Beste locatie zonsondergang Tenerife

“Collect moments, not things”

Deze schitterende quote inspireert me al verschillende jaren en heeft me er zelfs toe aangezet om meer te gaan reizen. Samen met mijn gezin, familie en vrienden probeer ik zoveel mogelijk mooie momenten te verzamelen. Persoonlijk vind ik het leven veel te kort om je tijd te verdoen met materialistische dingen proberen te verwerven. Geef mij daarentegen maar van die magische momenten die je je hele leven bijblijven.

Zonsondergang vanaf de Teide

Corral del Niño

We reden naar het uitzichtpunt ‘Corral del Nino‘, waar je een prachtig zicht op de Teide en de ondergaande zon hebt.

Teide by night

Boven de wolken

Wat het helemaal speciaal maakt is dat we er boven de wolken zaten.

Zonsondergang boven de wolken

Een ritje door de duisternis

Nadat we van de zonsondergang genoten hadden reden we naar de bezienswaardigheid ‘Roques de Garcia’. Hier gingen we de sterren bewonderen. Boven op de Teide is er geen lichtvervuiling waardoor je enorm veel sterren kan waarnemen.

Mooie route Tenerife Teide

Zodra de zon achter de wolken was verdwenen vertrokken we naar onze volgende bestemming. Onderweg konden we genieten van het ‘golden hour’. De horizon had prachtige kleuren en het was gewoonweg zalig om helemaal alleen over de TF-24 te rijden.

Wanneer we stopten bij de Roques de Garcia begonnen de eerste sterren al te verschijnen aan de hemel. Het werd steeds donkerder waardoor er steeds meer sterren zichtbaar waren.

Het was ondertussen windstil en je hoorde gewoonweg niets. Wat een heerlijk moment!

Roques de García by night

Roques de García 's nachts

We genoten intens van dit magische moment. Na een klein uurtje besloten we om terug naar ons hotel te vertrekken. De rit naar beneden zou nog zo’n uurtje duren. Het was best wel bijzonder om in totale duisternis over deze kronkelweg te rijden.

Gelukkig stonden er voldoende reflectoren naast de weg en was de wegmarkering duidelijk zichtbaar.

Route Tenerife nacht

1 thought on “Tenerife by night

Comments are closed.