Fietsen door de mist in Bokrijk

Fietsen door het water en de mist

Fietsen door de mist in Bokrijk

Vandaag was ik vroeg uit de veren. Ik had me voorgenomen om een zonsopgang boven de Wijers in Bokrijk te gaan fotograferen, maar toen ik uit de venster keek zag ik dat het nog zeer mistig was. Een mooie zonsopkomst zou er waarschijnlijk niet in zitten, maar ook de mist kan speciale foto’s opleveren. Zonder twijfelen sprong ik op mijn fiets richting Bokrijk.

Mysterieuze mist

Onderweg naar ‘fietsen door het water’ reed ik door Kiewitdreef. Deze mooie fietsroute zag er door de dichte mist helemaal anders uit. Een beetje mysterieus zelfs!

Kiewitdreef in de mist

Fietsen door het water

Op een paar honderd meter van de fietsroute, waar je normaal gezien de hoofden van de fietsers en wandelaars al boven het wateroppervlak ziet uitsteken, was er nog niets te bespeuren. Je kon zelfs de ‘gleuf’ in het water niet zien liggen door de mist boven het water.

De vijvers in Bokrijk in de mist

Ganzen

Zodra ik bij de ‘ingang’ van het fietspad was werd ik verwelkomd door een groep ganzen die over mij vloog. Ook zij voelen dat de herfst in het land is en bereiden zich waarschijnlijk voor op hun trektocht naar het zuiden. Onder de ganzen zag je het fietspad liggen, het leek wel eindeloos omdat het verdween in de mist.

Fietsen door het water in de herfst - Bokrijk

Magisch

Soms heb je van die momenten die haast niet op foto vast te leggen zijn, dit was er zo een van! De stilte die achter bleef nadat de ganzen overgevlogen waren, de geur van de mist, het spiegelgladde wateroppervlak, de verschillende tinten grijs,…

Waar kan je fietsen door het water?

Onderaan deze pagina kan je de exacte locatie van dit bijzondere fietspad vinden.

Charger GT nuvinci HS ervaring


Fietsen door het water en de mist

2 thoughts on “Fietsen door de mist in Bokrijk

Comments are closed.