Kindvriendelijke tussenstops naar Italië

Kindvriendelijke tussenstops naar Italië

Start jouw vakantie ook vanaf het moment dat je in de wagen stapt? Kies jij er ook voor om een of meerdere tussenstops te maken met je kids aan boord? Misschien haal je wat inspiratie uit de tips op deze pagina. Onze dochter heeft er in ieder geval van genoten!

Een aantal tussenstops kan je perfect doen zonder een extra overnachting, maar voor de meeste is het wel aangeraden.

Ga je via Zwitserland of Oostenrijk naar Italië rijden? Welke route je ook kiest, je komt altijd wel in de buurt van één van deze bezienswaardigheden. Uiteraard moet je meestal een kleine omweg maken, maar die is in de meeste gevallen zeker de moeite waard!

Route naar Italië

  • Ligt je route al vast? Dan kijk je gewoon welke van onderstaande bezienswaardigheden in de buurt liggen.
  • Ligt je route nog niet vast? Dan kijk je welke tussenstops jouw kids geweldig zouden vinden en kan je de ideale route uitstippelen.
  • Kan je moeilijk kiezen? Dan is onze ‘hangbruggenroute‘ misschien iets voor jou! We reden via Duitsland en Zwitserland naar Italië en kwamen terug via Oostenrijk en Duitsland.

De Geierlay hangbrug

Rijd je via de A61 en A65 (Bonn-Koblenz-Karlsruhe), dan kom je in de buurt van het Duitse dorpje Mörsdorf. Dit kleine dorpje is sinds enkele jaren bekend door de 360 meter lange Hängeseilbrücke Geierlay.

Deze gigantische voetgangershangbrug is ideaal om de benen te strekken tijdens je rit naar Italië. We boekten één nacht in de buurt van de Geierlay hangbrug zodat we konden genieten van de prachtige omgeving.

Kastellauner Str. 23, 56290 Mörsdorf, Duitsland

Hangbruggen Duitsland - Geierlay Hängeseilbrücke

Baumwipfelpfad Saarschleife

Ben je van plan om via Luxemburg naar Italië te rijden? Dan kan je misschien een kleine tussenstop maken om het ‘Baumwipfelpad Saarschleife‘ te beklimmen. Waarschijnlijk zal het eerder iets voor de terugweg zijn omdat je zo vroeg op je heenreis nog geen nood zal hebben aan een tussenstop.

Cloef-Atrium, 66693 Mettlach, Duitsland

Baumwipfelpfad Schwarzwald

Rijd je via Zwitserland naar Italië? Dan kan je in de buurt van Karlsruhe de A8 verlaten om het Baumwipfelpfad Schwarzwald in Bad Wildbad te ontdekken. De enorme glijbaan in het midden van deze houten toren gaan je kinderen geweldig vinden! Ook de hangbrug op wandelafstand (zie de volgende tip) is zeker de moeite waard.

Peter-Liebig-Weg 16, 75323 Bad Wildbad, Duitsland

Baumwipfelpfad Schwarzwald
Boomtoppenpad in het Zwarte Woud
Baumwipfelpfad Schwarzwald glijbaan

Wildline hangbrug

Nog in Bad Wildbad kan je op wandelafstand van het boomtoppen pad de ‘Wildline’ hangbrug vinden.

Bad wildbad

Rothenburg ob der Tauber

Neem je de A7 in Duitsland om zo via Oostenrijk naar Italië te rijden? Tussen Würzburg en Ulm kan je de toeristische trekpleister ‘Rothenburg ob der Tauber‘ terugvinden. Omdat dit middeleeuwse stadje op slechts enkele kilometer van de snelweg ligt, is dit ook perfect te doen als korte tussenstop.

Kinderen kunnen helemaal wegdromen in dit sprookjesachtig Duitse stadje. Er zijn heel wat winkeltjes met (edel)stenen, harnassen, speelgoed,… Soms heb je het gevoel in de Efteling rond te wandelen.

Voor de liefhebbers is er ook een winkel van Käthe Wohlfart, waar er het ganse jaar door Kerstmis is.

Baumkronenweg Ziegelwies

Reizigers die via de Fernpass naar Italië rijden, komen in de buurt van de Oostenrijks / Duitse grens vlakbij het Walderlebniszentrum Ziegelwies.

Tiroler Str. 10, 87629 Füssen, Duitsland

Dit wandelpad tussen de boomtoppen is ideaal om even de lange autorit te vergeten. Het fantastische uitzicht op de bergen en frisse berglucht is inbegrepen in de prijs! Mag het wat hoger en spannender? Dan is de volgende tip waarschijnlijk iets voor jou. Niet veel verder dan deze baumkronenweg ligt de Highline 179 hangbrug.

Baumkronenweg Ziegelwies

Highline 179

Iedereen die via de Fernpass naar Italië gaat rijden, komt langs de Highline 179. Eigenlijk moet ik zeggen ‘onder’, want deze enorme hangbrug hangt boven de B179 richting de Fernpass. Zelfs ’s nachts kan je dit bouwwerk haast missen omdat het dan mooi verlicht is.

Klause 1, 6600 Gemeinde Reutte, Oostenrijk

Gezien deze attractie op je route ligt, moet je er dus geen omweg voor maken. De parking ligt vlak naast de B179.

Highline 179
Highline 179

Burgenwelt Ehrenberg

In de schaduw van de hangbrug uit de vorige tip, ligt Burgenwelt Ehrenberg. Ook dit is een toffe locatie om met je kinderen een kijkje te nemen. Er is een klein museum en winkeltje.

Ritterspiele

In de maand juli vinden er de ‘Ritterspiele‘ plaats. Geweldig leuk om eens mee te maken, maar een ramp wanneer je juist dat weekend onderweg bent naar Italië.

Zomerrodelen

Neem je de Fernpass naar Italië? Dan gaan je kinderen deze tussenstop zeker zien zitten! In het dorpje Biberwier kan je even wat frisse berglucht snuiven tijdens je afdaling op de zomerrodelbaan.

Marienbergweg 16, 6633 Biberwier, Oostenrijk

Deze rodelbaan ligt op slechts enkele kilometer van de Fernpass, waardoor je bijna niet van je route moet afwijken.

McDonald’s aan de Europabrug

In de buurt van de Europbrug bij de Brennerpas, kan je een McDonald’s vinden met een geweldig mooi uitzicht. In Italië ga je uiteraard voor de heerlijke Italiaanse gerechten, maar deze tussenstop gaan je kids zeker op prijs stellen!

McDonald's met mooi uitzicht