The Lone Cypress bij Pebble Beach in Monterey

The Lone Cypress bij Pebble Beach in Monterey

The Lone Cypress  in Monterey

In 2014 maakten we onze eerste rondreis door West-Amerika. Een van de vele prachtige locaties die we bezochten was de ‘Lone Cypress’ in Pebble Beach, Californië. De boom staat op een granieten heuvel naast de 17-Mile Drive en is een echt icoon geworden. Het zou zelfs een van de meest gefotografeerde bomen in Noord-Amerika zijn.  Ik heb de teller van het aantal foto’s alvast een beetje verhoogd.

17 mile Drive, Lone Cypress Tree

Als er een ‘Hall of Fame’ voor bomen was, zou deze boom er waarschijnlijk wel een plekje in verdienen. Hij is natuurlijk niet te vergelijken met de General Sherman in Sequoia National Park, maar het had wel iets om deze boom op zo’n ruwe plek te zien staan.

Pebble Beach, Lone Cypress tree

Wanneer je goed kijkt kan je zien dat de boom met enkele stalen kabels vastgemaakt is.

Alleenstaande cypres in Monterey westkust Amerika

Op de foto hieronder zie je de ‘Lone Cypress’ omringd door zijn ongelooflijk zeldzame broeders. De Monterey Cypress groeit op slechts twee plaatsen over de hele wereld – tussen Fanshell Beach en Pescadero Point in Pebble Beach, en bij de Carmel Bay op Point Lobos.

The Lone Cypress Monterey

Locatie

Wil je ook een bezoekje brengen aan dit icoon? Op de Google Map hieronder kan je de exacte locatie vinden. Om er te geraken moet je over de legendarische 17-Mile Drive rijden.

17 Mile Dr, Pacific Grove, CA 93950

Pacific Grove Gate 17-Mile drive

Via de Pacific Grove Gate kan je op de 17-Mile drive geraken. Wij betaalden er 10$ inkom in 2014.

Pacific Grove Gate 17-Mile drive

2 thoughts on “The Lone Cypress bij Pebble Beach in Monterey

Comments are closed.